Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Poslovne rešitve
05.06.2023 12:10
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Študijski programi prihodnosti na Fakulteti za informacijske študije

Fakulteta za informacijske študije nudi širok nabor aktualnih študijskih programov s področij računalništva in spletnih tehnologij, informatike, podatkovnih znanosti, kibernetske varnosti ter informacijske družbe. Na bližajočem se informativnem dnevu, ki bo potekal preko spletne platforme Zoom, v četrtek, 8. 6. 2023, ob 17. uri, bodo predstavili vse podrobnosti posameznih študijskih programov in študija pri njih, ki je na voljo tudi v hibridni obliki.

Fakulteta za informacijske študije, na kratko FIŠ, je v regiji jugovzhodna Slovenija vodilna izobraževalna institucija na področju informacijskih znanosti in tehnologije. Nudijo pester nabor študijskih programov na vseh treh stopnjah, študirate pa lahko tako redno kot tudi izredno. FIŠ-evi študijski programi so zasnovani na način, da študentom omogočajo pridobivanje najbolj aktualnih teoretičnih znanj in praktičnih izkušenj potrebnih za uspeh v dinamičnem svetu informacijske tehnologije.

Na prvi, dodiplomski, stopnji se lahko izbira med dvema študijskima programoma. Bolj družboslovno usmerjeni posamezniki, ki želijo povezati družboslovje z informatiko, se bodo našli v študijskem programu Informatika v sodobni družbi. Ta program namreč povezuje informacijska, poslovna in družboslovna znanja. Tistim, ki se po drugi strani želijo bolj poglobiti v razvoj in programiranje, je namenjen študijski program Računalništvo in spletne tehnologije.

Oba dodiplomska študijska programa imata svoji istoimenski nadaljevanji tudi na magistrski stopnji, dodatno pa se jima pridružijo še magistrski programi Podatkovne znanosti, Kibernetska varnost in Poslovna informatika. Študij na tretji stopnji pa je mogoče nadaljevati na doktorskem študijskem programu Informacijska družba.

Dobro študijsko izkušnjo na FIŠ omogoča sodobna videokonferenčna oprema in pametne table, ki študentom vseh študijskih programov omogoča virtualno sodelovanje na predavanjih in vajah. Študenti FIŠ imajo tako vedno možnost, da se predavanj udeležijo v živo, v prostorih fakultete, ali preko spleta od koderkoli v Sloveniji ali tujini. Omeniti velja tudi FIŠ-eve vrhunske profesorje in raziskovalce, prijazne strokovne sodelavce ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja.

Zaradi vsega navedenega Fakulteta za informacijske študije že nekaj časa beleži veliko zaposljivost svojih diplomantov, saj se jih kar nekaj zaposli že tekom samega študija, med tem ko ostali posamezniki najdejo zaposlitev kmalu po zaključku. Podjetja pogosto tudi samoiniciativno povprašujejo po študentih neposredno na fakulteto, kar dodatno potrjuje veliko potrebo po kadrih, ki se v okviru študijskih programov FIŠ izobražujejo za najbolj zaželene poklice prihodnosti.

Vse dodatne podrobnosti glede študija bodo na fakulteti predstaviti v okviru virtualnega informativnega dne, ki bo v četrtek, 8. 6. 2023, ob 17. uri, preko aplikacije Zoom. Na tem dogodku boste imeli enkratno priložnost, da se iz prve roke seznanite s študijem na FIŠ, saj bodo prisotni tako predstavniki profesorjev kot tudi študentov. Predstavili vam bodo vse študijske programe, zaposlitvene možnosti, vpisne pogoje, študentsko življenje in še veliko več. Za dodatne informacij pa preverite še spletno stran fakultete

Vsi, ki se informativnega dne ne boste uspeli udeležiti, ali vas morda zanimajo dodatne informacije v zvezi s študijem, lahko tudi pišete na vpis@fis.unm.si ali pokličete na številko 07 37 37 870.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Fakulteta za informacijske študije FIŠ

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE
Za več informacij so vam na voljo pri FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več