Računalništvo, telefonija
15.06.2011 17:45

Deli z drugimi:

Share

Strokovnjaki razpravljajo zakaj mora biti razkrivanje informacij prioriteta finančnih odločevalcev

Strokovnjaki razpravljajo zakaj mora biti razkrivanje informacij  prioriteta finančnih odločevalcev
Strokovnjaki razpravljajo zakaj mora biti razkrivanje informacij prioriteta finančnih odločevalcev

Tagetik, globalni ponudnik rešitev programske opreme za celovito upravljanje poslovanja, upravljanje tveganja in poslovno inteligenco, je 10. junija gostil enourni virtualni seminar o upravljanju z razkritji. Manjša skupina strokovnjakov je razpravljala o vedno večji potrebi po avtomatizirani rešitvi za upravljanje korporativnih razkritij, pripravo zakonsko predpisanih poročil in izpopolnjevanje zahtev eksternega, internega in XBRL poročanja.

Danes poročanje in upravljanje z razkritji pomenita združevanje informacij številnih deležnikov iz različnih oddelkov v organizaciji (odnosi z vlagatelji, korporative komunikacije, pravni in drugi oddelki) z namenom priprave enga samega dokumenta”, pravi Manuel Vellutini, izvršni direktor na Tagetiku. “Kljub temu, da so podjetja vložila veliko denarja v finančne aplikacije, njihov poročilni proces še vedno izvajajo ročno. Proces ostaja nepovezan in podvržen številnim napakam.”

O tej temi, s katero se soočajo finančni oddelki, so razpravljali podpredsednik za Raziskave iz Gartnerja John van Decker, XBRL menedžer pri ameriškem Fujitsu Jaideep Shah, generalni direktor iz Tagetika Severna Amerika Mark Corsetti in programski strokovnjak iz Tagetika Alessio Lolli. Strinjali so se, da je racionaliziran in avtomatiziran proces zagotavljanja sodelovanja, skladnosti in kontrole nujen skozi celoten cikel poročanja.

“Direktorji finančnih oddelkov se morajo soočati z vse večjimi in strožjimi skladnostnimi zahtevami kot so XBRL znotraj krajših rokov in brez dodatnih stroškov in rokov,” nadaljuje Vellutini. “Tovrstne zahteve se bodo v prihodnosti še povečevale in s tem bo zagotavljanje informacij še težje, dražje in bolj zamudno. Zato organizacije potrebujejo Tagetik CDM, rešitev, ki lahko tradicionalno serijske procese poročanja naredi bolj enostavne.

“Tagetik CDM deluje s Fujitsom Interstage® XWand®, vodilnim inovatorjem glede rešitev za XBRL tehnologijo,” dodaja vodja razvoja pri Tagetiku Marco Pierallini. “Naše podjetje je tudi ponosen član XBRL US, Inc. (http://xbrl.us/), ki podpira implementacijo XML standardov poslovnega poročanja.”

Posnetek tega webcasta bo kmalu dostopen na www.tagetik.com.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CRMT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri CRMT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Tagetik je na letni konferenci lansiral novo verzijo rešitev za celovito upravljanje poslovanja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CRMT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku