Telefoni
23.02.2013 14:31

Deli z drugimi:

Share

Strategy Analytics razkril, kateri modeli pametnih telefonov so bili največkrat dostavljeni

Mobilnik iPhone 5 je veliki zmagovalec raziskave podjetja Strategy Analytics.
Mobilnik iPhone 5 je veliki zmagovalec raziskave podjetja Strategy Analytics.

Analitično podjetje Strategy Analytics je javnosti razodelo rezultate njihove zanimive raziskave, v kateri so ugotavljali število dostav najbolj popularnih pametnih telefonov. Raziskava se je nanašala na zadnjo četrtino lanskega leta. Veliki zmagovalec je podjetje Apple, saj sta se na prvem mestu znašla dva njegova pametna telefona – iPhone 5 in iPhone 4S. Tretji je bil Samsungov mobilnik Galaxy S III.

Po podatkih analitičnega podjetja Strategy Analytics je bilo v zadnji četrtini leta dostavljenih kar 27,4 milijona mobilnikov iPhone 5. Številka dostavljenih mobilnikov iPhone 4S se je ustavila pri 17,4 milijona. To pa je celo več kot v tretji četrtini leta, ko je številka znašala 16,2 milijona. Tretjeuvrščeni mobilnik Galaxy S III je bil dostavljen v 15,4 milijona primerkih, kar je 2,6 milijona manj kot v tretjem četrtletju.

V celotni četrti četrtini leta je bilo sicer dostavljenih 217 milijona pametnih telefonov, kar je občutno več kot v četrtletju pred tem. Takrat jih je bilo dostavljenih “le” 172,8 milijona.

Pred nedavnim je sorodno raziskavo naredilo tudi podjetje Gartner. V njej so med drugim ugotavljali prodajo vseh mobilnih telefonov (ne samo pametnih) v lanskem letu. Rezultati kažejo, da se je zgodil velik preobrat, saj je podjetje Samsung po prodaji mobilnikov prehitelo dolga leta vodilno podjetje Nokia. Tretje mesto je zasedlo podjetje Apple, ki pa je za omenjeno dvojico že precej zaostalo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku