Programska oprema
05.04.2007 08:15

Deli z drugimi:

Share

Storitev ISL Light nadgrajena z dodatkom za oddaljeni dostop

Z razširjeno infrastrukturo omrežja ISL Grid je rešitev za nadzor oddaljenega namizja ISL Light postala še zmogljivejša. Prav tako je bila sama storitev ISL Light nadgrajena z dolgo pričakovanim dodatkom za oddaljeni dostop do računalnika brez potrebne prisotnosti druge strani. ISL AlwaysOn – novi dodatek k rešitvi ISL Light – je že javno dostopen za beta testiranje.

Xlab d.o.o. tako odpira vrata za javno beta testiranje novega dodatka ISL AlwaysOn, ki omogoča neomejen oddaljen dostop do računalnika. ISL AlwaysOn omogoča svetovalcu pričetek varne seje za oddaljeni nadzor namizja računalnika ali strežnika, pri čemer na drugi strani ni potrebna prisotnost uporabnika. Vsaka varna seja je v celoti kriptirana z 256-bitno AES enkripcijo. Poleg tega vsaka stranka zavaruje svoj računalnik še z dodatnim osebnim geslom, ki ga svetovalec vpiše ob vsakokratnem dostopanju do računalnika. Stranka, ki želi svetovalcu začasno odvzeti pravice za oddaljeni dostop, lahko svoj računalnik tudi zaklene. Ko je seja za oddaljeni dostop do računalnika vzpostavljena, ima svetovalec na voljo vse možnosti, ki jih trenutno omogoča rešitev ISL Light: delitev namizja, souporabo tipkovnice in miške, prenos datotek, risalno desko ter video klic.

ISL AlwaysOn olajša svetovalcu prilagajanje svojega delovnega časa, omogoča upravljanje z oddaljenim strežnikom ter oddaljeni dostop do službenega računalnika. Preizkus dodatka je na voljo tako 17.000 obstoječim uporabnikom rešitve ISL Light, kot tudi novim uporabnikom. Brezplačni preizkus, ki bo potekal do 1. junija 2007, dopušča veliko svobode. Svetovalec lahko namreč namesti ISL AlwaysOn na vseh računalnikih svojih strank, ki jih redno vzdržuje. Prav tako lahko svetovalec dostopa do strankinega računalnika od koder koli in ne le z računalnika, na katerem je prvotno vzpostavil povezavo. Namestitev pri obeh straneh poteka samodejno in brez dodatnih nastavitev. Po končani namestitvi lahko svetovalec dostopa do računalnika z enim samim klikom.

Poleg dodatne možnosti za oddaljeni dostop, je storitev ISL Light nedavno postala še zmogljivejša. Omrežje medsebojno povezanih strežnikov »ISL Grid Network«, ki omogoča vzpostavljanje sej ISL Light pri Gostujoči storitvi, smo razširili s petimi novimi strežniki. Novi strežniki se nahajajo v Nemčiji, Španiji, Sloveniji, ZDA ter na Japonskem. Razširitev omrežja bo omogočila hitrejši prenos pri uporabnikih Gostujoče storitve predvsem v zgoraj omenjenih državah kot tudi v sosednjih državah.


Prijavi napako v članku