Računalništvo, telefonija
02.12.2019 09:50
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Stol, na katerem boste vedno sedeli pravilno

Pri izbiri pisarniškega stola moramo biti izbirčni. Ne smemo se zadovoljiti s katerim koli stolom. Glede na to, da v sedečem položaju na delovnem mestu preživimo dobršen del svojega življenja, ni vseeno, na kakšnem stolu sedimo.
Stol, na katerem lahko sedite tako aktivno kot pasivno.
Stol, na katerem lahko sedite tako aktivno kot pasivno.

Računalničarji, programerji in še ogromno je poklicev, kjer zaposleni ves delovnik presedijo. To lahko vodi do poškodb in bolečin v hrbtenici, ki se jim želi vsakdo izmed nas izogniti. Kljub temu, da na delovnih mestih presedimo ogromno časa, pa obstaja rešitev, da se poškodbam in bolečinam izognemo. Vsi stoli namreč niso enaki – nekateri omogočajo aktivno sedenje.

Kaj je aktivno sedenje

Pomembno je, da je naše sedenje aktivno. Kaj to sploh pomeni? Aktivno sedenje aktivira tako hrbtne kot trebušne mišice. Pri tem nam je v veliko pomoč gibljivi sedalni del. Ko se na takšen stol usedemo, je občutek sprva nenavaden, a se ga uporabnik kaj hitro privadi. Sprva je občutek nenavaden predvsem zato, ker moramo aktivirati mišice za ohranjanje telesa v ravnovesju. A prav to je glavna prednost stolov SpinaliS, ki vam nudijo udobje, hkrati pa občutek sedenja na terapevtski žogi. S tem smo pri sedenju prisiljeni v položaj z vzravnano hrbtenico, torej v pravilno držo med samim sedenjem. Na stolih SpinaliS je možno sedeti tudi klasično – pasivno. Ko si želimo nekoliko odpočiti, se lahko presedemo za nekaj centimetrov nazaj proti naslonu, tako da imamo podprt celoten hrbet.

Prednosti SpinaliS stolov je veliko, naštejmo jih nekaj:

  • vzdržujejo pravilen položaj hrbtenice,
  • razbremenijo vretenca,
  • spodbujajo pravilno držo,
  • podpirajo ledveni del in krepijo ledvene in hrbtne mišice,
  • izboljšajo prekrvavitev,
  • omogočajo prosto gibanje medenice,
  • izboljšajo mišični tonus,
  • izboljša funkcije prebavnih in dihalnih sistemov …

S sedenjem na stolih SpinaliS boste izničili negativne posledice sedenja in ostali bolj zdravi.

Hrbtenica, ki je ves čas v pravilnem položaju

Pri sedenju na običajnih pisarniških stolih pri vsakem nagibu v križu »lomi« hrbtenico, pritiski so neenakomerni, rezultat pa so poškodbe in bolečine. Stoli SpinaliS pa sledijo nagibu telesa, hrbtenica pa je tako ves čas v pravilnem položaju.

Kriteriji za izbiro pravega stola

Obstajajo štirje osnovni kriteriji, ki jih stoli SpinaliS izpolnjujejo in s pomočjo katerih boste imeli stol, ki vam ne bo povzročal bolečin in bo omogočal aktivno sedenje.

Gibljivi sedalni del. Ta mora omogočati gibanje v vse smeri. To gibanje celo pomaga odpraviti težave s hrbtenico.

Čeprav je sedalni del gibljiv, morajo biti opore za roki in hrbet trdne in vam s tem zagotavljati oporo.

Stol, ki vam bo dajal rezultate medicinskega pripomočka, mora biti potrjen s strani vsaj dveh neodvisnih strokovnih ustanov.

Poleg tega mora biti stol, ki ga boste uporabljali tako rekoč ves dan – udoben. Zagotovo je odlična ideja, da vam prodajalec pred nakupom omogoči testiranje stola, saj boste le tako vedeli, da ste se odločili za pravi izdelek.

Stoli SpinaliS z nenehnim gibanjem omogočajo aktivno sedenje in utrjujejo mišice, ohranjajo prožne vezi in preprečujejo točkovno obremenitev posameznih delov hrbtenice.

Več preberite na spletni strani www.spinalis.si


Prijavi napako v članku