Računalništvo, telefonija
17.04.2011 16:23
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Stereoskopski 3D za splet iz Nvidije

Nvidia bo svojo 3D vision tehnologijo, ki omogoča pretakanje 3D videa na internetu, razvijalcem ponudila popolnoma brezplačno.
Nvidia bo svojo 3D vision tehnologijo, ki omogoča pretakanje 3D videa na internetu, razvijalcem ponudila popolnoma brezplačno.

Če imate računalnik opremljen z Nvidijino kartico, ki podpira 3D Vision in ste poleg tega še posebno potrpežljivi, boste morda dočakali pretočne stereoskopske 3D vsebine na spletu (S3D). Pred kratkim so se namreč pri Nvidiji odločili, da bodo omenjeno tehnologijo povsem brezplačno ponudili vsem razvijalcem, saj bi s tem spodbudili razvoj S3D vsebin na spletu.

Nvidia je bila prva, ki je ponudila stereoskopski 3D vtičnik preko Microsoftovega Silverlight Media Frameworka, kar bi lahko nekaterim bilo celo odvratno. Dodajmo še to, da bodo za stereoskopsko 3D izkušnjo potrebna precej draga shutter 3D očala iz Nvidije in ne katerakoli druga, zato je jasno da množičnega sprejetja te tehnologije med končnimi potrošniki za enkrat še ni pričakovati.

Trenutno na internetu še ni ponudnika, ki bi ponudil stereoskopske 3D vsebine na internetu, bodisi v kakršnikoli obliki ali po kakršnihkoli standardih.


Prijavi napako v članku