Telefoni
14.10.2022 12:15
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste vi naslednja vlogerska zvezda? S telefonom Huawei nova 10 imate vse, kar potrebujete

Poleg vrhunskih zmogljivosti pametne telefone serije Huawei nova 10 odlikujejo izredne sposobnosti snemanja video posnetkov s sprednjo in zadnjo kamero.

Vloganje doživlja nov razcvet. Platforma za objavo kratkih video posnetkov, kot so Instagram Reels, YouTube Shorts in TikTok, nudijo inovativne možnost promoviranja vsebin in doseganja neslutenih rasti. Toda hkrati prinašajo nove skrbi in dileme. Sledilci zahtevajo kakovostne in udarne videe, kratke, da jim ne ukradejo preveč časa. Da že to samo po sebi ne bi bilo dovolj, mora vloger objavljati pogosto, da izstopa in ohranja zvestobo oboževalcev.

Biti v koraku s časom in tehnološkim razcvetom ni najbolj preprosto, zato je odlična novica, da vloganje močno poenostavijo telefoni Huawei nova 10 in Huawei nova 10 Pro. Z izjemnimi kamerami nudijo vsestranskost, ki se je bodo razveselili celo profesionalni snemalci. Z njimi v dlani lahko od zdaj naprej snemate, urejate in objavljate posnetke kar na telefonu, ne da bi morali datoteke prenašati in video urejati na računalniku.

Revolucionarne tehnologije kamer

Kdor fotografske in video spretnosti jemlje še posebej resno, bo navdušen nad sprednjo kamero telefona Huawei nova 10 z ultra širokim kotom, samodejnim ostrenjem, 60-milijonskim 1/2,61-palčnim tipalom, 100-stopinjskim kotom, podporo ločljivosti 4K in izredno občutljivostjo na svetlobo, ki je prva takšna v industriji.

Huawei seveda ni zanemaril niti zadnje kamere. 50-milijonsko tipalo kamere Ultra Vision je opremljeno s Huaweievim barvnim filtrom RYYB, ki poveča občutljivost na svetlobo za 40 odstotkov, omogoča takojšne samodejno ostrenje QPD ter ima vključeno tehnologijo zaklopa brez zakasnitve (ZLS), ki se posebej dobro obnese v slabše osvetljenih pogojih. Dodatno pa na pomoč priskoči še 8-milijonska kamera Ultra-Wide Macro s samodejnim ostrenjem.

Huawei nova 10 Pro pa ima po zaslugi tehnologije Multi-Vision Photography kar dve visokokakovostni sprednji kameri. Kamera Ultra-Wide Autofocus, kot prva v industriji, združuje 60-milijonsko tipalo s 100-stopinjskim vidnim kotom in snemanjem v ločljivosti 4K. Obenem portretna 8-milijonska kamera, ravno tako kot prva v industriji, podpira 2-kratno optično in do 5-kratno digitalno povečavo, s čimer razširja meje človeškega zaznavanja in ponuja ultimativno izkušnjo portretiranja od blizu.

Telefona nova 10 in nova 10 Pro s tem ne obljubljata le zelo kakovostnih posnetkov, temveč še nevideno vsestranskost. Zaradi visoke ločljivosti sprednje kamere vlogerjem ni treba skrbeti, da bi s tem ogrozili kakovost video posnetka. Povečanega ali pomanjšanega. Po zaslugi podpore ločljivosti 4K so odlični tudi panoramski posnetki pokrajine ali parka, ki vas je navdušil in kjer želite posneti vlog.

Snemanje iz različnih perspektiv

Dvojni pogled, pri čemer lahko kombinirate sprednjo z zadnjo kamero, zadnji kameri ali se celo odločite za učinek slike v sliki, bo zagotovo spodbudil ustvarjalnost. Pri tem sploh ni pomembno, ali nameravate posneti dolgi ali kratki video posnetek za objavo na družbenih omrežjih. Preprosteje kot kadarkoli prej boste združili različne perspektive v en okvir in preko njega učinkoviteje povedali zgodbo.

Funkcija hkratne uporabe več kamer je še posebej uporabna za vlogerje, ki so se specializirali za testiranje ali predstavitve (unboxing) novih izdelkov. S funkcijo dvojnega pogleda bo v video posnetku prikazan izdelek in vaša reakcija nanj, s čimer odpade potreba po obračanju kamere med samim snemanjem.

Ostanite v središču svoje zgodbe

Med snemanjem z zadnjo kamero lahko uporabite funkcijo sledenja ostrine Follow Focus, ki zaklene in spremlja ostrenje na izbranem subjektu. Ko je v prizoru ena sama oseba, telefon ostrenje zaklene nanjo. Če je oseb več, se dotaknite želene in okvir zaklepanja bo prenesen nanjo. Tudi če ta potem začasno izgine za ne dlje kot 6 sekund, ji bo kamera zopet sledila, ko se vrne.

Funkcija zaklepanja ostrenja je najbolj primerna za snemanje vsebin z veliko gibanja. Ko snemate vlog s potovanja, prikaz telesne vadbe ali presni recital, vam ni treba vedno znova nastavljati ostrenja, da bi ostali v središču dogajanja. Pravzaprav vam bo telefon ves čas sledil, kot bi ga v roki držal snemalec.

Še en nepogrešljiv spremljevalec za ustvarjalce

Pri vloganju in na splošno dokumentiranju sveta s kamero se odlično izkaže tudi najnovejši Huaweiev telefon premijskega razreda Mate 50 Pro. Ta nudi vrhunsko kamero Ultra Aperture s 50-milijonskim tipalom in 10-stopenjsko nastavljivo zaslonko s ključnim napredkom optičnega sistema, mehanske strukture ter tehnologije zajema in obdelave fotografij. Izredno široka zaslonka f/1,4 v kombinaciji s tehnologijo XD Fusion Pro in visoko občutljivostjo na svetlobo, poskrbi za primerno svetlost ter za podrobnosti v svetlih in zasenčenih področjih fotografije.

Hitrejše in pametnejše urejanje

Na vseh treh pametnih telefonih je že nameščena ustvarjalna aplikacija Petal Clip, ki nudi številne predloge za ustvarjanje kakovostnih videoposnetkov. Ko izberete primerno, zaženete urejanje z dotikom tipke »start« in določite video posnetek ali fotografije, ki jih želite urediti. Poleg tega so na voljo posebni učinki kinematografske kakovosti, filtri, animacije, pisave, nalepke, zvočni učinki in tudi bogat nabor glasbe v storitvi Huawei Music. Predvsem pa vas bodo navdušile zmogljivosti umetne inteligence, ki je sposobna veliko zahtevnih nalog izvesti samodejno.

Aplikacija Petal Clip omogoča takojšno urejanje video posnetka v trenutku, ko je ta shranjen v galeriji telefona. Poleg tega je uporabniški vmesnik izredno preprost in dovoli, da želeno funkcijo najdete skoraj v trenutku. Dodatno pa si pri urejanju lahko pomagate tudi s trgovino AppGallery. Tam namreč najdete številne priljubljene aplikacije s tega in vseh drugih področij.

Prek trgovine AppGallery lahko med drugim namestite neodvisno aplikacijo Gspace, ki vam omogoča dostop do Googlovih aplikacij, vključno z Google Photos in Drive. Sem lahko nato shranite svoje video posnetke in fotografije, da jih imate varno v oblaku in lahko do njih kadarkoli in kjerkoli dostopate tudi na drugih napravah.

Pametni telefoni Huawei nova 10 in Huawei nova 10 Pro bodo v črni in srebrni barvi v Sloveniji na voljo od sredine meseca oktobra. Za Huawei nova 10 bo treba odšteti 529 €, za Huawei nova 10 Pro pa 749 €. Huawei Mate 50 Pro pa pride na slovenski trg nekoliko kasneje, zanj pa bo treba odšteti 1299 €.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni Huawei


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več