Računalništvo, telefonija
03.12.2020 11:14
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste pripravljeni na novi Snapdragon 888?

Novi Qualcomm Snapdragon 888 nedvomno obeta veliko!
Novi Qualcomm Snapdragon 888 nedvomno obeta veliko!

Tehnologija na področju pametnih mobilnih telefonov je v zadnjih nekaj letih močno napredovala. Telefoni so danes namreč opremljeni z boljšimi digitalnimi fotoaparati, več pomnilnika in hitrejšimi procesorji. Ti se po zmogljivosti lahko že povsem kosajo z osebnimi računalniki, s prihajajočim procesorjem Snapdragon 888 podjetja Qualcomm pa bodo te naprave osebne računalnike prekosile tudi pri najzahtevnejših opravilih.

Novi mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 888 je namreč izdelan s pomočjo 5-nanometrske tehnologije in za preračunavanje podatkov uporablja osem procesorskih sredic. Najzmogljivejše procesorsko jedro je opremljeno z oznako ARM Cortex-X1, ki lahko podatke preračunava pri frekvenci 2,84 gigahercev. Tu najdemo še tri procesorska jedra ARM Cortex A78 frekvence 2,4 gigahercev in štiri energijsko varčne procesorske sredice ARM Cortex A55 frekvence 1,8 gigahercev. Piko na i pa dajeta še zmogljivo grafično jedro Adreno 66 ter modul Snapdragon X60 5G za povezovanje v hitra mobilna omrežja.

Mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 888 se ponaša tudi z naprednim sistemom umetne inteligence šeste generacije. Ta lahko pri polni obremenitvi namreč doseže do 26 milijard operacij na sekundo. Poleg tega znotraj procesorja najdemo še drugo generacijo računskega sistema Qualcomm Sensing Hub, ki dejansko preračunava operacije povezane z umetno inteligenco, pri tem pa porabi izjemno malo električne energije. Prve mobilne naprave opremljene z novim procesorjem Qualcomm Snapdragon 888 pa bomo na trgu ogledali v prvi polovici naslednjega leta, šlo pa bo seveda za naprave višjega cenovnega razreda.


Prijavi napako v članku