Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
20.06.2024 14:00

Deli z drugimi:

Share

Ste pripravljeni na NIS2 direktivo o kibernetski varnosti?

Oktobra 2024 začne veljati "Network and Information Security Directive 2". Direktiva na področju kibernetske varnosti bo imela velik vpliv na skoraj vsa podjetja. Neskladnost se bo kaznovala z do 10 milijoni € ali 2% letnega prometa.

NIS2 (Direktiva o varnosti omrežij in informacijskih sistemov) je nova uredba Evropske unije, namenjena izboljšanju kibernetske varnosti organizacij v različnih sektorjih.

NIS2 zahteve

NIS2 uvaja strožje varnostne ukrepe, vključno z večjo odgovornostjo za vodilne v podjetjih, obveznostjo poročanja o incidentih v 24 urah in zahtevami po rednih varnostnih preverjanjih. Namen je zagotoviti boljšo zaščito kritične infrastrukture pred kibernetskimi grožnjami.

Kako se pripraviti na NIS2

Priprava na NIS2 zahteva celovit pristop, ki vključuje oceno trenutnih varnostnih politik, izboljšanje kibernetske odpornosti ter izobraževanje zaposlenih. Upoštevanje teh smernic bo podjetjem pomagalo izpolniti nove zahteve in izboljšati kibernetsko varnost.

Pri Crayonu smo vam na voljo, da vam pomagamo z Microsoftovimi rešitvami za skladnost z NIS2. Za vas smo pripravili brezplačni vsebini:

Naredite prvi korak in preverite brezplačni vsebini! Za ostala vprašanja pa nam lahko pišete.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
kibernetska varnost

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Crayon
Za več informacij so vam na voljo pri Crayon
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Crayon? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več