Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
06.12.2022 14:51
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Srednješolci na trg dela z novimi veščinami

Slovenski operater Telemach je v preteklih dveh mesecih izvajal družbeno odgovorni projekt Job Lab. V sklopu zaposlitvenega laboratorija so mladi spoznali pomen grajenja mehkih veščin pri vstopanju na trg dela in ustvarjali lastno virtualno okolje.

Na Telemachu so danes končali prvo edicijo delavnic, ki so jih v sklopu zaposlitvenega laboratorija Job Lab izvajali za dijake Šolskega centra Novo mesto. Mladi so se na delavnicah spoznali s področjem virtualne resničnosti, obenem pa nadgradili svoje mehke veščine, kot so sposobnost reševanja problemov, učinkovito komuniciranje, zmožnost samoupravljanja in timsko delo. Slednje so na področju dela v panogi IKT še posebej iskane in nujne za uspešno delo, pravijo pri telekomunikacijskem operaterju Telemach.

Realna predstava o zaposlitvi

Na Telemachu so s kreativno zasnovo delavnic mladim podali realno podobo trga dela in poklicev prihodnosti. Dijak Jure je po delavnicah vodilnega regionalnega razvojnega centra United Cloud povedal: »Prej nisem imel predstave, koliko dela in ljudi je v ozadju neke storitve ali majhnega izdelka.« Kevin pa je temu dodal še: »Naučil sem se, da vsak poklic od osebe zahteva določene karakteristike. Zaradi tega ni vsak poklic primeren za vsakogar.« Na delavnicah so dijaki spoznavali tudi zakonitosti grajenja lastnega virtualnega okolja. Ob tem so obnovili in utrdili znanje o tehnologiji, ki sloni v ozadju virtualne resničnosti, nato pa so lastno virtualno okolje sestavili še sami.

Pripravljeni na soočenje z delodajalci

»Podajanje na samostojno pot uspešnega grajenja kariere je za mlade lahko hoja v temi, če na ta izziv niso ustrezno pripravljeni. Pretekla dva meseca smo zato dijakom četrtih letnikov predstavili orodja, ki jih potrebujejo za prvo srečanje z delodajalci. Verjamem, da bodo po končanem šolanju samozavestno vstopili na trg dela,« je zaupal Primož Lažeta, eden izmed izvajalcev delavnic Job Lab iz Telemacha.

Vpogled v delovanje telekomunikacij

Prva izvedba projekta Job Lab s tem še ni končana. Za dijake namreč načrtujejo še študijski obisk Telemacha, kjer bodo mladi iz prve roke dobili vpogled v delovanje telekomunikacij in delo v tehnološkem podjetju. Spoznali bodo poklice, ki jih ponuja telekomunikacijska panoga, ob tem pa jim bo ponujena tudi enkratna priložnost ogleda Telemachovega podatkovnega centra, ki je največji v Sloveniji.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Telemach izobraževanje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TELEMACH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TELEMACH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Telemach Slovenija logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TELEMACH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več