Računalništvo, telefonija
13.02.2020 15:00

Deli z drugimi:

Share

Spremembe pri Snapchatu

Nekateri novičarski portali poročajo o informaciji, ki so jo glede napovedanih testov javnosti obelodanili tehnološki navdušenci.
Spremembe pri Snapchatu
Spremembe pri Snapchatu

Manjša skupina testnih uporabnikov preizkuša nov videz aplikacije na Androidu n iOSu, zlasti prvo stran za možnost Snap Map. Druga novost je prikaz svežih novic, ki jih v aplikacijo ponudijo kot dopolnitev obstoječih zgodb v slogu revije na strani Discover.

Trenutno deluje Snapchat na osnovi treh zaslonov. Če odpremo aplikacijo, se na sredini pojavi zaslon za zajem video posnetka. Na levi se nahaja možnost za klepet (Chat), na desni pa Odkrij (Discover). Slednja vključuje zbirke zgodb vaših prijateljev, ustvarjalcev in drugih uporabnikov, tudi Snapa. V novem dizajnu je možnost Snap Map, ki prikaže fizične lokacije, na katerih se nahajajo vaši prijatelji, na levi strani in ne več kot spustni meni v osrednjem pogledu aplikacije (kamera). Možnost Discover so preimenovali v Skupnost (Community). Snap-ovo zbirko izvirnih serij, ki vključuje nadaljevanke in resničnostne programe, je mogoče najti desno od Skupnosti v novem zavihku, ki je podedoval ime “Odkrij”.

Morda najbolj dramatično za Snap, ki je nekoč veljal kot aplikacija precej nejasnih oblikovnih potez, je, da mu bodo nadeli navigacijsko vrstico. Z aplikacijo boste lahko takoj videli, kje v njej se nahajate, in se z enim dotikom premaknili neposredno z zaslona na zaslon.

Snap je teste potrdil. “V zelo zgodnji fazi raziskujemo, kako razvijati ponudbe novic na Snapchatu,” so povedali njegovi predstavniki za medije. “Sodelujemo s peščico partnerjev, testiramo pa na majhnem odstotku uporabnikov v ZDA. Trenutno nimamo dodatnih podrobnosti, ki bi jih lahko delili z vami,” je za novičarski portal The Verge dejal Snapov tiskovni predstavnik.

“Raziskujemo načine za učinkovitejše premikanje po Snapchatu, zbiramo povratne informacije od naše skupnosti za obveščanje o prihodnjih različicah aplikacije,” je povedala predstavnica podjetja Snap. “Uporabniški vmesnik testa ponuja več prostora za inovacije in povečuje priložnost za sodelovanje in odkrivanje večjega dela vsebin, ki jih nudi Snapchat.”

Zadnjo oblikovno spremembo so pri Snapchatu izvedli pred tremi leti, zaradi nje pa naj bi aplikacijo za vedno prenehalo uporabljati 2 % uporabnikov. Kasneje so očitne napake odpravili, tako da ga danes uporablja 218 milijonov uporabnikov dnevno.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

AIKWIT d.o.o.

Ljubljanska cesta 84, 1354 Horjul, Tel: 01 620 26 16
Aikwit je sodobno tehnološko podjetje, ki svojim strankam, ki potrebujejo velike količine prevodov v kratkem času, zagotavlja prevajanje besedil v evropske jezike. Pred dvema letoma ... Več