Računalništvo, telefonija
14.04.2018 06:25
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pet novosti, ki jih bo prinesel novi Gmail

Pet novosti, ki jih bo prinesel novi Gmail
Pet novosti, ki jih bo prinesel novi Gmail

Upravljavci oblačnega pisarniškega paketa G Suite so nedavno s strani Googla prejeli obvestilo, da bo elektronski poštni predal Gmail kmalu deležen popolne prenove. Trenutno žal še ni znano, kdaj bo novi grafični vmesnik najbolj priljubljenega odjemalca elektronske pošte na voljo tudi nam. Iz omenjenega elektronskega pisma je namreč razvidno le to, da bo novi grafični vmesnik na voljo v bližnji prihodnosti oziroma v naslednjih nekaj mesecih.

Prenovljeni Gmail naj bi prinesel pet ključnih novosti. Tu bomo našli povsem prenovljeni grafični vmesnik odjemalca Gmail na spletu, ki bo po vsej verjetnosti temeljil na materialni obliki (Material Design), kar pomeni, da bo močno spominjal na tistega, ki smo ga vajeni na mobilnih napravah z Androidom. To naj bi naredilo Gmail še uporabnejši in zanimivejši. Druga novost se nanaša na hitrejši in enostavnejši dostop med Gmailom in drugimi aplikacijami oblačnega pisarniškega paketa G Suite, kot je na primer Googlov koledar. Poleg tega bodo uporabniki deležni še funkcionalnosti Smart Reply, ki bo pohitrila odgovarjanje na prejeto elektronsko pošto ter funkcionalnosti, ki bo omogočala, da se bodo že prejeta sporočila ponovno prikazala kot prejeta, če bodo že nekaj časa čakala na odpiranje. Poleg tega bo Gmail prejel še polno podporo za delovanje, ko računalnik ne bo povezan na internet.

Novi Gmail bo sprva na voljo tistim uporabnikom, ki so del eksperimentalnega programa Google EAP (Early Adopter Program). Če se bo novost izkazala za uporabo, pa jo bomo kmalu za tem deležni tudi drugi.


Prijavi napako v članku