Telefoni
29.12.2017 14:20
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Spoznajte najmanjši telefon na svetu

Spoznajte najmanjši telefon na svetu
Spoznajte najmanjši telefon na svetu

Pametni mobilni telefoni so danes miniaturni računalniki z zaslonom na dotik in mobilnim operacijskim sistemom, ki v ničemer ne zaostajajo za običajnimi računalniki. Poganjajo jih namreč večjedrni procesorji in razpolagajo z ogromno količino sistemskega pomnilnika in prostora za shranjevanje podatkov. Ker pa vsem uporabnikom pametni mobilni telefoni niso po godu, gredo proizvajalci še v drugo smeri in pripravljajo izdelke, ki so komajda večji od običajne ženske šminke. Nov rekord na tem področju je nedavno postavilo britansko podjetje Clubit, ki je razvilo trenutno najmanjši klasični mobilni telefon na svetu, ki je za nameček še zelo poceni.

Pametni telefon Zanco tiny t1 podjetja Clubit meri zgolj 46,7 x 21 milimetrov in tehta borih 13 gramov, kar je dovolj kompaktno, da se brez težav prilega dlani, najmanjšemu žepu vaših hlač ali morda večji denarnici. Kar se tiče tehničnih specifikacij telefon podpira le omrežja 2G (850/1900 ali 900/1800 MHz), je združljiv s telefonskimi karticami nanoSIM, vgrajena baterija pa zagotavlja tridnevno delovanje v stanju prirpavljenosti oziroma 180 minut pogovorov. Na pomnilnik najmanjšega telefona lahko shranimo do 300 telefonskih številk in 50 kratkih sporočil SMS, za prikaz vsebine pa je na voljo zaslon s tehnologijo OLED, ki po diagonali meri zgolj 1,25 centimetra oziroma 0,49 palca.

Maloprodajna cena telefona Zanco tiny t1 je postavljena na 39 evrov. Ta je naprodaj prek spletnega portala KickStarter na naslovu http://bit.ly/Zanco-tiny-t1, prvi kupci pa ga bodo prejeli v maju 2018.


Prijavi napako v članku