Računalništvo, telefonija
25.12.2018 06:15

Deli z drugimi:

Share

Športne copate, ki se zavežejo same, ponovno naprodaj v 2019

Športni copati Nike HyperAdapt se vračajo spomladi leta 2019.
Športni copati Nike HyperAdapt se vračajo spomladi leta 2019.

Pri velikanu športnih copat Nike so marca 2018 pripravili prve futuristične športne copate, ki so opremljene z mehanizmom za samodejno vezanje. Mehanizem športnih copat se sproži takoj, ko jih uporabnik obuje, za to pa skrbi napredna tehnologija Nike HyperAdapt v navezi z namenskimi tipali. Športni copati nato sami poskrbijo za to, da vezalke prilagodijo uporabnikovi nogi. Zato ne preseneča, da so bili nad njimi najbolj navdušeni predvsem tisti, ki obožujejo filmsko uspešnico Vrnitev v prihodnost II.

Ker tehnologija Nike HyperAdapt ni vsemogočna, ima uporabnik pri futurističnih športnih copatih na voljo še dva gumba, s katerima lahko vezalke še dodatno zatisne ali pa popusti ter si jih tako povsem prilagodi trenutnim potrebam (na primer tek ali v pisarni). Že v bližnji prihodnosti pa bodo pri podjetju Nike ponudili v prodajo še športne copate, ki bodo stopnjo zavezanosti vezalk prilagajale trenutnim potrebam uporabnikov. Pri teku bodo vezalke na primer bolj zategnjene, pri hoji pa manj zategnjene.

S to tehnologijo bodo morda opremljeni novi futuristični športni copati Nike opremljeni z mehanizmom za samodejno vezanje, ki bodo naprodaj v letu 2019. Te bo v izbranih trgovinah s športno obutvijo mogoče kupiti spomladi 2019, njihova maloprodajna cena pa bo precej nižja v primerjavi s predhodnikom. Zanje bo v Združenih državah Amerike namreč treba odšteti okoli preračunanih 305 evrov, kar pomeni, da bomo zanje v Evropskem prostoru treba odšteti okoli 350 evrov.


Prijavi napako v članku