Računalništvo, telefonija
07.05.2020 06:49
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sistem Google Messages dosegel pomemben mejnik

Google Messages je bil s portala Google Play prenesen že več kot milijardokrat.
Google Messages je bil s portala Google Play prenesen že več kot milijardokrat.

Sporočilni sistem Google Messages je med uporabniki mobilnih naprav Android zelo priljubljen, saj ta nudi številne uporabne možnosti, nedavno pa je postal še nekoliko bolj uporaben. Priljubljen sporočilni sistem je namreč prejel možnost potrditve prejema sporočila ter nudi možnost pošiljanja in prejemanja fotografij visoke ločljivosti, videoposnetkov in nalepk. Poleg tega omogoča še dodatne možnosti za skupinsko sporočanje, kot so na primer možnost dodajanja in odstranjevanja ljudi iz pogovorov ali imen iz klepeta.

Kako priljubljen je sporočilni sistem Google Messages med uporabniki mobilnih naprav Android kaže tudi dejstvo, da je bil ta nedavno s spletnega portala Google Play prenesen že več kot milijardokrat. To je za Googlov sporočilni sistem zelo pomemben mejnik, saj mobilna aplikacija pogosto ni prednameščena na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih Android. Ta je prednameščena le na izbranem številu mobilnih naprav, kot so na primer pametni mobilni telefoni in tablični računalniki družine Pixel podjetja Google.

Mobilna aplikacija Google Messages je med uporabniki mobilnih naprav Android priljubljena tudi zaradi podore za RCS ali Rich Communication Services. Gre za standard, ki je bil ustvarjen kot zamenjava tradicionalnega sistema za izmenjavo kratkih sporočil SMS. Poleg tega podpira tudi naprednejše funkcije, kot sta skupinski klepet in izmenjava grafičnih animacij GIF, kar je običajno funkcija precej naprednejših sistemov za izmenjavo sporočil (na primer Facebook Messenger).


Prijavi napako v članku