Računalništvo, telefonija
16.08.2013 13:16
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Splunk DB Connect

Splunk ponuja rešitev DB Connect, ki organizacijam omogoča enostavno združevanje strojno generiranih tekstovnih podatkov in podatkov iz relacijskih podatkovnih baz.
Splunk DB Connect
Splunk DB Connect

Kot primer lahko vzamemo ponudnike telekomunikacij, ki imajo možnost združevanja aktivacijskih podatkov v realnem času s profilom podatkov iz glavne baze podatkov o strankah. Tako lahko izvejo kakšen profil strank kupuje določeno vrsto njihovih storitev – omogoča torej poglobljeno prodajo v realnem času in analitiko strank, ki prej ni bila mogoča. IT ekipe lahko izsledijo storilnost, izpade in rabo po oddelkih, lokacijah in poslovnih entitetah. Strokovnjaki za varnost lahko med seboj povezujejo strojne podatke s seznamom incidentov, povezave v realnem času in naprednejše zaznavanje groženj s Splunk Enterprisom. Poslovni uporabniki pa lahko analizirajo ravni storitev in uporabnikove aktivnosti v realnem času, tako da lahko sprejemajo bolj premišljene odločitve.

Kaj vam lahko doprinese DB Connect:

  • obogatite Splunkove rezultate iskanja s strukturiranimi podatki iz standardnih relacijskih podatkovnih baz,
  • raziščite in brskajte po podatkovnih shemah in tabelah ter izdelate analize hitreje kot z drugimi orodji,
  • uvozite in indeksirajte podatke iz relacijskih baz za potrebe analiz in vizualizacije v Splunku,
  • v nekaj minutah povežite nove podatkovne baze v obsegu več sočasnih obstoječih podatkovnih baz.

Z uporabo DB Connecta lahko analitiki črpajo podatke iz podatkovnih baz in jih integrirajo v Splunk Enterprise, rešitev, ki zbira, indeksira in spremlja hitro spreminjajoče se strojne podatke. Ti so generirani v organizaciji, aplikacijah, strežnikih in napravah, ki so lahko fizične, virtualne ali v oblaku. Prav tako Splunk odpravlja težave aplikacij in hitro raziskuje probleme zaščite ter pomaga organizacijam, da se izognejo poslabšanju storitev ali izpadom.

DB Connect poskrbi za integracijo, uporabniki pa se zato lahko osredotočijo na implementacijo poslovne inteligence. Programska oprema je narejena tako, da pomaga uporabnikom dopolnjevati obstoječa poslovna orodja z izkoriščanjem strojnih podatkov pri sprejemanju kritičnih odločitev.

Podjetje Our Space Appliances d.o.o. je pooblaščeni Splunk partner v Sloveniji.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Deduplikacija je proces odpravljanja podvojenih podatkov in s tem sprostitev zasedenih pomnilnih kapacitet in izboljšanja zmogljivosti diskovnih sistemov.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku