Računalništvo, telefonija
19.06.2018 10:36

Deli z drugimi:

Share

Sporočilni sistem Android Messages odslej tudi preko svetnega brskalnika!

Android Messages lahko odslej uporabljamo tudi na osebnih računalnikih!
Android Messages lahko odslej uporabljamo tudi na osebnih računalnikih!

Podjetje Google je pred časom mobilnemu operacijskemu sistemu Android dodal storitev Rich Communication Services (RCS), ki je primerljiva s sporočilnim sistemom iMessage konkurenčnega podjetja Apple. Takoj zatem so se programerji podjetja Google ukvarjali z možnostjo, da bi lahko pošiljali sporočila kar z uporabo spletnega brskalnika. Kot vse kaže je novost nared za uporabo, vsem uporabnikom širom sveta pa bo na voljo v prihodnjih nekaj tednih.

Za uporabo sporočilnega sistema Android Messages preko spletnega brskalnika na spletni povezavi https://messages.android.com/ bomo morali to možnost vključili v okviru naše mobilne aplikacije in sicer s skeniranjem QR kode. Takoj zatem bomo lahko pošiljali sporočila našim prijateljem in znancem kar preko spletnega brskalnika na osebnem računalniku. Pri tem bomo poleg teksta imelki seveda na voljo še nalepke, emoje in celo slike, kar bo komunikacijo zagotovo naredilo še bolj zanimivo.

Mobilna aplikacija Android Messages je bila deležen še štirih večjih posodobitev, pri čemer lahko odslej zgolj s klikom na simbol »+« iščemo animirane slike za naša sporočila. Tu je na voljo tudi nova funkcionalnost Smart Reply, ki s samodejnimi predlogi olajšuje in pohitri komunikacijo. Novost je trenutno na voljo le za angleški jezik, v bližnji prihodnosti pa bodo na voljo še drugi svetovni jeziki. V navezi z mobilno aplikacijo Android Messages si lahko odslej predogledamo povezave med izmenjavo sporočil, kar nam daje možnost, da se odločimo, ali bomo na povezavo kliknili ali ne. Medtem ko so vse doslej naštete možnosti že na voljo tudi v okviru sporočilnega sistema Apple iMessage, je slednja na voljo le uporabnikom mobilnih naprav Android. Tu gre za funkcionalnost kopiranja enkratnega gesla z enojnim klikom, kar vam bo nedvomno pohitrilo prijavo v številne spletne in mobilne storitve.


Prijavi napako v članku