Računalništvo, telefonija
18.12.2006 14:14
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Špicine rešitve za učinkovitejše poslovanje v Hotelu Park

Špica International je v Hotelu Park v Ljubljani za zagotavljanje varnosti in kakovosti bivanja gostov namestila sistem elektronskih ključavnic VingCard. Nove ključavnice so v 150 hotelskih sobah in 33 sobah hostla nadomestile klasične ključavnice. Poleg tega je Špica v podjetju Tabor Ljubljana, ki upravlja Hotel Park, namestila sistem Time&Space za planiranje in registracijo delovnega časa zaposlenih.

Za nemoten dostop gostov hotela v 183 sob in za njihovo varnost skrbi sistem elektronskih ključavnic VingCard, ki ga je Špica namestila skupaj s programsko opremo Vision 5. Sistem bo v kratkem povezan s hotelskim informacijskim sistemom, s čimer bodo zagotovili hitro izmenjavo informacij med različnimi službami v hotelu. “Z VingCardovo rešitvijo smo zagotovili večjo varnost v sobah in popoln nadzor nad dogajanjem v hotelu, gostom pa omogočili brezskrbno bivanje. Zaradi natančnega vpogleda v zasedenost sob omogoča elektronski sistem ključavnic enostavnejše organiziranje dela hotelskih služb, kar zagotavlja hitrejše in učinkovitejše opravljeno delo,” je povedal Darko Kudeljnjak, direktor podjetja Tabor Ljubljana.

Podjetje Tabor Ljubljana se je za zamenjavo informacijskega sistema tako v hotelu kot v samem podjetju za upravljanje odločilo z namenom povečanja učinkovitosti delovnih procesov, k temu pa je pripomogla tudi uvedba Špicine rešitve Time&Space. Poleg poenostavitve planiranja dela zaposlenih so s sistemom Time&Space odpravili zamudno ročno vodenje evidenc prisotnosti, ki so ga opravljali trije zaposleni. Sistem Time&Space je povezan neposredno s plačnim delom poslovnega informacijskega sistema, kar je bil pogoj za uvedbo nove tehnologije v hotelu in v kompleksu upravljanih stavb. 50 zaposlenim sta tako na voljo dva registrirna terminala DOG20 z vgrajenim čitalcem brezkontaktnih kartic.

“Z elektronskim sistemom za registracijo delovnega časa smo dosegli občutno poenostavitev dela kadrovske službe, ki ga sedaj opravlja samo ena oseba,” dodaja Darko Kudeljnjak, “Poleg zmanjšanja operativnih stroškov pa je ključna prednost sistema boljše planiranje in nadzor nad delom zaposlenih, to pa je pogoj za zagotavljanje najvišje ravni in kakovosti hotelskih storitev.”


Prijavi napako v članku