Računalništvo, telefonija
14.12.2004 09:35

Deli z drugimi:

Share

Špica International z dvomestno rastjo prodaje

Špica International je v prvih devetih mesecih letošnjega leta povečala prodajo rešitev za nadzor pristopa in registracijo delovnega časa Time & Space za 23 odstotkov, pri čemer je ustvarila 582 milijonov SIT prihodkov. Na visoko rast prodaje je vplivala rekordna prodaja na tujih trgih, ki se je v primerjavi z enakim obdobjem lani povečala za 160 odstotkov, ter 15,8-odstotna rast na domačem trgu.

Večino prodaje na tuje trge je Špica International tudi letos ustvarila na Bližnjem vzhodu, kjer je rešitev Time & Space uvedlo 16 podjetij, večinoma iz Savdske Arabije, Omana in Združenih arabskih emiratov. Ena najpomembnejših letošnjih namestitev rešitve Time & Space je v savdski korporaciji SBG, ki z več kot 5.000 uporabniki, 80 pristopnimi terminali in lokacijami po vsej državi pomeni največjo namestitev Špicine rešitve za nadzor pristopa v tujini. Sledijo namestitve v gradbenem podjetju Saudi Oger, omanski nacionalni banki in na dubajski televizijski postaji.

Špica je letos izvedla prvo neposredno prodajo sistema Time & Space končnemu uporabniku na zahodnoevropskem trgu. Gre za logistični center Združenih narodov v Italiji, kjer so Špicini strokovnjaki izvedli tudi namestitev, šolanje in zagon sistema. Špicina prodaja na tuje trge je predstavljala 13 odstotkov celotne prodaje rešitev Time & Space.

Špica je s 181 novimi namestitvami razširila tudi skupino slovenskih uporabnikov rešitev Time & Space. Več kot polovica 100 največjih slovenskih podjetij uporablja to Špicino rešitev. Poleg novih domačih uporabnikov je Špica nadgradila obstoječe namestitve v družbah Mercator, Intereuropa, Abanka Vipa, SKB, Viator & Vektor, Spar Slovenija in Kolektor.


Prijavi napako v članku