Igre
27.11.2007 11:40

Deli z drugimi:

Share

SpeedLAN #3 uspel


DI Gaming

Minuli vikend se je v Dornavi uspešno končal že tretji SpeedLAN. Da si boste vsi tisti, ki vas ni bilo, lahko predstavljali, kaj ste zamudili, objavljamo kar kratek dnevnik dogajanja, ki ga je za nas pripravil glavni organizator dogodka, Kristijan Pukšič.

Lan se je pričel v soboto, 24. novembra. Prve ekipe so na prizorišče dogajanja pricapljale nekaj minut pred deseto uro zjutraj, tako da se je lahko začelo s priklapljanjem računalnikov in povezovanjem v mrežo – strežniki za obe igri so bili že na voljo. Prvi boji v Call of Duty 2 so bili na sporedu ob 15. uri. Ker je bilo za COD2 prijavljenih 11 klanov, so se razdelili v dve skupini. V skupini A so se med seboj pomerile ekipe ABLE Team, Pongmonkeys, DI Gaming, BadBoys B in BadBoys C, v skupini B pa so nasproti stali BadBoys A, Softiči, MILKA, KC, Fuj Rdeča Klobasa in klan YLA.


Finale COD2

Prvi dan tekmovanja je vse potekalo gladko in brez težav. Tekmovalce sta ob koncu dneva obiskali dve prikupni dekleti, ki sta zbranim z brezplačnimi pločevinkami energijske pijače dali novega zagona. Pozabljeni niso bili niti številni gledalci, ki so na prireditev prišli past zijala in dvigovat moralo – za njih so prireditelji prižgali PlayStation 2 in najboljšim podelili celo simbolične nagrade. Ko se je prvi dan tekmovanja bližal koncu, je nekaj ekip odšlo domov spat, druge je spanec premagal kar v dvorani, nekaj vzdržljivih nadebudnežev pa je nadaljevalo z neuradnim igranjem tudi pozno v noč. Nekateri so za simbolično nagrado igrali tudi poker.


Zmagovalci – COD2

Nedeljsko jutro se je tekmovanje nadaljevalo v t.i. DE sistemu (ekipa, ki drugič izgubi, konča s tekmovanjem). V Counter Strike 1.6 so se v omenjenem sistemu uvrstile najboljše štiri ekipe: Onlinerji, OPL, 4Fame in RiP. Končno zmago je osvojila ekipa, ki je sicer prišla iz “Loser Bracketa” in je za končno zmago potrebovala dve osvojeni mapi, kar jim je tudi uspelo. Drugo mesto je pripadlo ekipi OPL, ki je, to je treba poudariti, v svoji postavi imela tudi predstavnico nežnejšega spola. Na tretji stopnički je stala ekipa 4Fame.

V Call of Duty 2 so se med osem najbolje uvrščenih ekip prebili Di Gaming, Fuj Rdeča Klobasa, BadBoys B, Softiči, MILKA, ABLE Team, Pongmonkeys in ekipa KC. Naravnost v finale je prišla ekipa ABLE Team, ki ji je za končno zmago zadoščal že en sam remi. Drugi finalist je postala ekipa DI Gaming, ki je premagala Softiče in jih postavila na tretje mesto. V velikem finalu je zmaga pripadla ekipi ABLE Team, ki je domov odšla bogatejša za 150 € in kupčkom bogatih sponzorskih nagrad.


Zmagovalci – CS

Pred samim finalom so organizatorji pripravili tudi žrebanja med tekmovalci. Podeljene so bile številčne nagrade, med njimi naročnine na revije, knjige, ventilatorji, potovanje in pravi pravcati LCD TV. Skupno število tekmovalcev SpeedLAN-a #3 je bilo zglednih 48, gledalcev, ki so se prišli na prireditev pozabavat, pa preko 200.

Se vidimo na SpeedLAN-u #4, pravijo organizatorji.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več