Programska oprema
23.06.2008 11:47

Deli z drugimi:

Share

Spamfighter

Večina od nas, če ne že vsi ki smo kdaj uporabljali elektronsko pošto, smo že imeli težave z takoimenovano nezaželjeno oziroma spam pošto. Tako elektronsko pošto lahko ustavimo z ustreznimi programi, med katerimi je tudi program Spamfighter, ki je precej preprost za uporabo, narejen za najbolj uporabljene poštne kliente kot so Outlook Express, Microsoft Outlook in Vista Windows Mail, ter po vrhu vsega še brezplačen za uporabo.

No ja, ni ravno čisto brezplačen program. V zameno za brezplačno uporabo se nam pri rabi spam filtra Spamfighter, na dnu vsakega poslanega e-maila vedno pripne reklama za Spamfighter. Prav tako nam program prikazuje majhno reklamo v svoji orodni vrstici. Če je to v večini še primerno in nemoteče za domače uporabnike, je zelo zoprno za uporabo v podjetjih. Seveda se lahko znebimo reklam z nakupom Pro verzije.

Program blokira nezaželjeno pošto glede na spisek nezaželjene pošte, ki se sproti obnavlja in povečuje z uradne strani programa. Spisek se ustvarja glede na to, kaj blokirajo uporabniki po celem svetu. Samo nezaželjeno pošto spravi v zato poprej narejen direktorij. V primeru da kakšna nezaželjena pošta vseeno uide mimo filtra, lahko le to blokiramo preko orodne vrstice, ki se nam naloži v sam program Outlook. V orodni vrstici imamo možnost ročno blokirati nezaželjeno pošto oziroma jo tudi odblokirati, če nam zablokira kakšno pismo preveč.

Proizvajalci programa Spamfilter oglašujejo, da program ustavi nekje do 95% nezaželjene pošte, kar ga uvršča med boljše programe za filtriranje elektronske pošte. Je brezplačen za domače uporabnike in plačljiv v svoji pro izvedbi. Naložite ga lahko z uradne internetne strani.

Vir: www.racunalnik-servis.com/blog/blokiranje-nezazeljene-poste-spam


Prijavi napako v članku