Računalništvo, telefonija
16.06.2011 16:52

Deli z drugimi:

Share

Sophosova rešitev za nadzor mobilnih naprav

Uporaba pametnih mobilnih naprav je zelo raziširjena v poslovnem svetu kar pomeni, da je potrebno varovati informacije in podatke, ki so shranjeni na mobilnih napravah.
Sophos Mobile Control za iOS, Android in Windows Mobile naprave
Sophos Mobile Control za iOS, Android in Windows Mobile naprave

Nova Sophosova rešitev Sophos Mobile Control omogoča varovanje podatkov in nadzor ter upravljanje različnih mobilnih naprav z enim samim produktom.

Mobilne naprave v vašem poslovnem omrežju lahko enostavno nastavite v skladu z varnostno politiko, tako da npr. nadzirate dostop do elektronske pošte, uporabo določenih aplikacij in funkcionalnosti (bluetooth, politka gesel, …). V primeru, da je naprava izgubljena ali ukradena, se jo lahko zaklene, izbriše podatke ali onemogoči dostop do elektronske pošte. Sophos Mobile Control podpira mobilne platforme Android, Windows Mobile in Apple IOS

Nameščanje in posodabljanje konfiguracij poteko s pomočjo “over-the-air” komunikacije s pomočjo skrbnika sistema ali preko “self-service” portala, ki uporabniku omogoča zaklepanje in brisanje naprave ali pa registracijo nove naprave.

Sophos Mobile Control omogoča sledenje prenosa podatkov ali roaming dostopa. Možno je tudi pregledovanje trenutnih nastavitev, serijskih številk in podatkov o strojni opremi.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SOPHOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SOPHOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SOPHOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku