Slika, tv, avdio
Televizorji
15.09.2023 19:23

Deli z drugimi:

Share

Sonyjevi televizorji serije A95L zdaj omogočajo PS Remote Play

Na voljo je nova aplikacija PS Remote Play za televizorje z operacijskim sistemom Android.

Sony sporoča, da je funkcija PS Remote Play, ki jo je razvilo podjetje Sony Interactive Entertainment (SIE), zdaj skupaj z novo aplikacijo PS Remote Play za Android TV na voljo v televizorjih BRAVIA XR A95L 4K HDR QD-OLED.

Ena najpomembnejših lastnosti funkcije PS Remote Play je možnost oddaljenega dostopa do vaših iger na konzoli PS5® ali PS4™. Če imate združljivo napravo ali televizor serije A95L, povezan s hitro internetno povezavo, se lahko – ne glede na to, kje se nahajate – povežete s svojo konzolo PlayStation ter uživate v igrah za PS5 in PS4[1], nameščenih v njej.

S tem se odpira povsem nov svet možnosti, ki vam omogoča oddaljeni dostop do svoje konzole in nadaljevanje igralnih pustolovščin, tudi ko ste zdoma.

PS Remote Play v povezavi s Sonyjevimi televizorji A95L omogoča neprekinjeno zabavo, saj lahko enostavno preklapljate med napravami in nadaljujete z igranjem igre prav tam, kjer ste pred tem končali.

BRAVIA XR A95L 4K HDR QD-OLED TV je eden prvih televizorjev z operacijskim sistemom Android, ki omogoča funkcijo PS Remote Play. S tem prevzema vlogo središča neverjetnih igričarskih popotovanj. Z njim se boste potopili v osupljive grafike, navdušujoče poteke iger ter živahen zvok na velikem, svetlem zaslonu QD-OLED.

Televizorji serije A95L imajo vgrajen posodobljen kognitivni procesor XRTM, ki se ponaša s povsem novo tehnologijo XR Clear Image, ki izboljšuje odpravljanje šuma, povečuje jasnost premikajočih se subjektov, zmanjšuje zabrisanost ter ustvarja prizore, nabite z akcijo.

Poleg tega televizorji serije A95L ponujajo tudi funkcijo Acoustic Center Sync, ki sinhronizira zvočni sistem televizorja s sredinskim kanalom združljivega zvočniškega modula Sony, s čimer televizor prevzame vlogo sredinskega zvočnika za izjemno in vseobsežno doživetje zvoka v domačem okolju[2]. Za uporabnike, ki iščejo še bolj izpopolnjeno izkušnjo zvoka, vsi modeli v povezavi s Sonyjevimi zvočnimi moduli podpirajo tehnologijo 360 Spatial Sound Mapping, ki ustvari navidezne zvočnike in optimizira zvočno polje. Dodatno pa so opremljeni tudi s tehnologijo Acoustic Surface Audio+™, katere osrednja lastnost so vibrirajoči aktuatorji, s katerimi se celoten zaslon spremeni v izvor zvoka za popolno ujemanje s slikovnim dogajanjem.

Televizorji serije A95L navdušujejo ljubitelje iger. V povezavi z igralno konzolo PlayStation® 5 namreč z ekskluzivnimi funkcijami – vključno s samodejno obdelavo odtenkov HDR ter slikovnim načinom samodejne izbire žanra – optimizirajo kakovost slike in povzdignejo doživetje igranja na višjo raven. Med ostalimi lastnostmi so še enostaven Meni za igre, v katerem lahko hitro prilagodite nastavitve po svoji meri, kot na primer vklopite ali izklopite VRR ali zmanjševanje zabrisanosti gibanja. Meni za igre poleg tega s funkcijo izenačevalnika črnine Black Equalizer omogoča tudi povečanje svetlosti v temnih predelih za boljšo vidnost objektov in nasprotnikov ter enostavnejše merjenje vanje s šestimi vrstami namerilnih križev. Novost pa je še možnost prilagajanja velikosti zaslona s funkcijo Screen Size, ki omogoča skrčenje zaslonskega prikaza na manjšo površino za večjo osredotočenost[3].

Za več informacij o PS Remote Play obiščite https://www.playstation.com/en-gb/remote-play/.

Za več informacij o Sonyjevih televizorjih serije A95L obiščite https://www.sony.si/bravia/products/a95l-series.

__________________

O podjetju Sony

Podjetje Sony Corporation je podružnica v popolni lasti družbe Sony Group Corporation. Odgovorno je za področja zabave, tehnologije in storitev (ET&S). Njegova vizija vključuje skrb za čustva ali Kando ter ustvarjanje občutka brezskrbnosti ali po japonsko Anshin za ljudi in družbo po vsem svetu, kar želi doseči s tehnologijo in naslavljanjem novih izzivov. Sledeč tej viziji podjetje Sony Corporation v skupini Sony Group skrbi za tehnologijo, ki v skupaj z ustvarjalci ustvarja razvedrilo prihodnosti. Za več informacij obiščite osrednje spletno mesto www.sony.net, za več informacij o Sony Slovenija pa www.sony.si.

O podjetju Sony Europe B.V.

Sony Europe B.V. je podružnica podjetja Sony Corporation, sedež ima v Združenem kraljestvu. Njena vloga je skrb za vodilne izdelke in storitve na področju razvedrila in tehnologije za potrošnike in profesionalne uporabnike ter skrb za rešitve na področju upodabljanja in zaznavanja na trgih v Evropi. Od raziskav in razvoja in snovanja izdelkov do prodaje, trženja, distribucije in storitev za uporabnike – zaposleni v Sony Europe B.V. si prizadevajo za izpolnitev Sonyjevega poslanstva: z močjo ustvarjalnosti in tehnologije napolniti svet s čustvi.

Za več informacij obiščite spletni naslov www.sony.eu/presscentre.

[1] Igre, ki zahtevajo naglavni komplet za virtualno resničnost (PlayStation VR ali PlayStation VR2) ali drugo dodatno opremo (razen igralnih ploščkov DUALSHOCK 4, DualSense ali DualSense Edge), niso združljive s funkcijo PS Remote Play.

[2] Združljivi zvočniški moduli: HT-A9, HT-A7000, HT-A5000 in HT-A3000.

[3] Funkcija bo na voljo s prihodnjo posodobitvijo vdelane programske opreme.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Sony televizorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji
Za več informacij so vam na voljo pri Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si

Titova cesta 49, 2000 Maribor, Tel: 051 444 252
Iščete odlično računalniško trgovino, ki vas lahko postreže tako osebno kot tudi na spletu? Računalniško trgovino, ki se lahko pohvali s portfeljem (namiznih in prenosnih) ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več