Računalništvo, telefonija
03.12.2009 08:15
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sonyjeva naprava za identifikacijo oseb preko analize krvnih žil

Enostavno, hitro in zanesljivo!
Enostavno, hitro in zanesljivo!

Čeprav je biometrija lahko sporna iz vidika varovanja osebnih podatkov, postopoma postaja edini sistem identifikacije, na katerega se lahko skorajda povsem zanesemo. Kljub temu, da prstni odtisi in roženice predstavljajo dovolj varen način preverjanja pristnosti oseb, se strokovnjaki vse bolj usmerjajo v pripravo naprav, ki identiteto ugotavljajo na podlagi skeniranja položaja krvnih žilic oziroma ven znotraj prsta.

Strokovnjakom podjetja Sony je uspelo na relativno novem področju narediti odločen korak naprej, saj so pripravili zanesljiv prenosen biometrični skener krvnih žilic Mofiria, ki velja za povsem varnega in ga lahko na računalniški sistem povežemo kar preko vmesnika USB. Krvnih žilic se po mnenju strokovnjakov ne da ponarediti, saj je struktura žil za vsakega posameznika edinstvena in se skozi čas ne spreminja.

Novi biometrični skener Sony Mofiria za preverjanje pristnosti oseb uporablja natančna tipala CMOS, ki lahko odčitajo položaj krvnih žilic prstov, ki se nahajajo centimeter pod kožo. Sistem zagotavlja zelo hitro identifikacijo, saj za obdelavo slik zajetih žil na običajnem računalniku potrebuje le 0,015 sekunde. Prvo prenosno napravo za skeniranje krvnih žilic bo podjetje Sony ponudilo v prodajo tik pred novoletnimi prazniki.


Prijavi napako v članku