Računalništvo, telefonija
23.10.2012 16:27

Deli z drugimi:

Share

Sony Vaio za igre in multimedijo

Želite na prenosniku igrati igre, srfati po internetu, gledati Blu-ray filme in biti drugačen od ostalih. Odgovor je Sony VAIO serija E v multimedijski izvedbi.
Sony Vaio SVE1511W1E/S se lahko pohvali z AMD ATI 3D grafiko in Blu-ray pogonom.
Sony Vaio SVE1511W1E/S se lahko pohvali z AMD ATI 3D grafiko in Blu-ray pogonom.

Znano je, da je Sonyjeva serija prenosnikov Vaio E v prvi vrsti namenjena širši skupini potrošnikov, no tokrat so se pri Sonyju odločili, da bodo vanjo uvrstili tudi prenosnik, ki se ga ne bi branil niti kakšen “hud” igralec iger in navdušenec nad multimedijo. Gre za prenosnik z oznako SVE1511W1E/S, v katerem pa žal ne bomo našli »poslovnega« paketa za oddaljen nadzor Intel vPro. Kljub temu se lahko prenosnik pohvali s precej zmogljivo strojno konfiguracijo in operacijskim sistemom Windows 7 Home Premium ter prednaloženim pisarniškim paketom Office Starter 2010.

Pod “pokrovom” prenosnika bomo našli Intelov procesor Core™ i5-2450M 2.5-3.1GHz. Ta procesor je dvakrat hitrejši od procesorja i3, ki ga lahko najdemo pri predhodni različici omenjenega modela. Tukaj je še 4 GB notranjega pomnilnika, 750 GB trdega diska in 15,5 palčni zaslon HD ločljivosti (1366 x 768 slikovnih točk). Za hitro 3D grafiko pa bo poskrbela rešitev podjetja AMD ATI in sicer serija 7650M z 1 GB spomina . Sony VAIO SVE1511W1E/S je opremljen tudi z Blu-ray pogonom in bo na voljo po ceni 779 evrov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Za več informacij so vam na voljo pri GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GERI COMPUTER d.o.o., Notesniki.si? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku