Telefoni
08.06.2013 08:51
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony uradno predstavil zelo zanimiv mobilnik Xperia M

Xperia M bo na voljo v štirih barvah.
Xperia M bo na voljo v štirih barvah.

Podjetje Sony je letošnjega februarja kupcem ponudilo mobilnik Xperia Z. Ta se po svojih specifikacijah še vedno lahko brez težav kosa z vsemi trenutno najboljšimi pametnimi telefoni. Sedaj pa je podjetje Sony predstavilo še nekoliko manj zmogljivega bratca tega mobilnika, ki sliši na ime Xperia M. Ta je zelo primeren za uporabnike, ki od svojega mobilnika ne zahtevajo najboljše, kar trg tisti hip ponuja, vseeno pa želijo imeti spodoben mobilnik.

Mobilnik Xperia M ima vgrajen 4-palčni (10,2-centimetrski) zaslon z ločljivostjo 480 x 854. To pomeni, da premore 245 pik na palec. Na njegovem zunanjem delu najdemo tudi kamero s petimi megapisli, ki je sposobna snemati video posnetke v ločljivostji 720p. Uporabniki bodo veseli dejstva, da je Sony mobilnik odel v več barv, in sicer v belo, črno, vijolično ter rumeno. Sprva bo na voljo v prvih treh naštetih barvah, nekoliko kasneje pa še v rumeni.

Pod ohišjem mobilnika Xperia M se nahaja gigaherčni dvojedrni procesor Snapdragon, ki je ob podpori gigabajta RAM pomnilnika zadolžen za poganjanje operacijskega sistema Android 4.1 (Jelly Bean). Mobilnik je opremljen tudi s štirimi gigabajti internega spomina, ki ga je možno dodatno razširiti z uporabo microSD kartic.

Natančen datum začetka prodaje mobilnika Xperia M ni znan, bo pa šel predvidoma v prodajo enkrat v tretji četrtini letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku