Računalništvo, telefonija
17.07.2018 09:01

Deli z drugimi:

Share

Sony presenetil s telefonom Xperia XA2 Plus

Novi Sony Xperia XA2 Plus navdušuje v vseh pogledih!
Novi Sony Xperia XA2 Plus navdušuje v vseh pogledih!

Pri podjetju Sony so se tokrat izkazali, saj so ponudili v prodajo novi pametni mobilni telefon Xperia XA2 Plus, ki je pisan na kožo zahtevnim mladostnikom, saj za nizko ceno ponuja veliko. Kot je že iz imena razvidno gre za pametni mobilni telefon z velikim zaslonom. Ta namreč za prikaz slik uporablja zaslon s 15,2-centimetrsko (6-palčno) diagonalo, ločljivostjo 1.080 x 2.160 slikovnih točk in razmerjem stranic 18 proti 9. Pred neželenimi praskami pa zaslon ščiti zaščitno steklo Gorilla Glass 5, ki je zlahka kos tudi zahtevnim nalogam.

Pametni mobilni telefon Sony Xperia XA2 Plus za tekoče poganjanje mobilnega operacijskega sistema Android Oreo uporablja mobilni procesor Qualcomm Snapdragon 630. Preostala strojna oprema pa je odvisna od različice. Šibkejša različica ponuja štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in 32 gigabajtov vgrajenega prostora, medtem ko zmogljivejša razpolaga s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti vgrajenega prostora. Tu je seveda na voljo tudi reža za pomnilniške kartice microSD, zato prostora za shranjevanje podatkov ne bo zmanjkalo. To je pomembno tudi zaradi tega, ker je za zajem fotografij na voljo kakovostni digitalni fotoaparat z ločljivostjo 23 milijonov slikovnih točk, ki omogoča fotografiranje tudi v zelo slabih svetlobnih pogojih.

Nič manj zanimiva ni niti sprednja kamera ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, saj omogoča zajem sebkov z zamegljenim ozadjem. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 3.580 miliamper ur, polnjenje pa opravimo z uporabo priključka USB-C. Tu je na voljo celo 3,5-milimetrski priključek za slušalke.

Pametni mobilni telefon Xperia XA2 naj bi bila na voljo v avgustu, čeprav Sony ni uradno napovedal datuma prihoda. Maloprodajna cena naprave pa naj ne bi presegala 400 evrov, kar bo nedvomno razveselilo mnoge.


Prijavi napako v članku