Računalništvo, telefonija
27.02.2020 09:10
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony presenetil s kar dvema novima telefonoma družine Xperia

Pametna mobilna telefona Sony Xperia 1 II in Xperia 10 II bosta po vsej verjetnosti naprodaj še pred pričetkom letošnje pomladi.
Pametna mobilna telefona Sony Xperia 1 II in Xperia 10 II bosta po vsej verjetnosti naprodaj še pred pričetkom letošnje pomladi.

Pri podjetju Sony so se tokrat še posebno izkazali, saj so pripravili kar dva nova vrhunska pametna mobilna telefona družine Xperia 1. Tu pričakovano gre za pametna mobilna telefona Xperia 1 II in Xperia 10 II, pri čemer je model Xperia 1 II kot prvi Sonyjev izdelek polno združljiv z omrežjem 5G. Pri podjetju Sony potihem upajo, da bodo z novincema povišali njihov delež na trgu mobilne telefonije, saj je ta lansko leto znašala le 0,3 odstotka celotne svetovne prodaje pametnih telefonov.

Zmogljivejši pametni mobilni telefon Xperia 1 II bo brez težav prepričal tudi najzahtevnejše. Ta se namreč ponaša z nadvse kakovostnim zaslonom, ki je opremljen s 16,5-centimetrskim oziroma 6,5-palčnim zaslonom ločljivosti 4K in povprečno frekvenco osveževanja kar 60 sličic na sekundo. Kot že omejeno je tu zagotovljena tudi podpora za mobilno omrežje 5G in sicer preko modema podjetja Qualcomm. Preostala strojna oprema obsegala še mobilni procesor Qualcommov Snapdragon 865, baterijo kapacitete 4.000 miliamper ur, osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in 256 gigabajtov vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov. Tu najdemo še tri digitalne fotoaparate ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki podpirajo slikanje s hitrostjo do 20 slik na sekundo. Tu je na voljo še samodejna izostritev ter podpirala ta sledenje očem, kar naj bi delovala tudi na živalih.

Nekoliko cenejši in manj zmogljiv model Sony Xperia 10 II pa razpolaga s 15,2-centimetrskim oziroma 6-palčnim zaslonom OLED ločljivosti 2.520 x 1.080 slikovnih točk. Preostala strojna oprema obsega še procesor Snapdragon 665 in štiri gigabajte sistemskega pomnilnika. Za zajem fotografij so na voljo trije fotoaparati ločljivosti osem milijonov slikovnih točk, za shranjevanje podatkov bo je na voljo 128 gigabajtov prostora, kar naj bi bilo povsem dovolj za večino uporabnikov.

Pametna mobilna telefona Sony Xperia 1 II in Xperia 10 II bosta na voljo proti koncu letošnje pomladi, točni datum razpoložljivosti pa bo znan v prihodnjih nekaj tednih. Vrhunski pametni mobilni telefon Xperia 1 II žal ne bo poceni, saj bo vrednoten na kar 1.199 evrov. Pametni mobilni telefon srednjega cenovnega razreda Xperia 10 II pa bomo lahko kupili že za 370 evrov.


Prijavi napako v članku