Telefoni
01.11.2019 20:27

Deli z drugimi:

Share

Sony pravi, da bo PS5 najhitrejša konzola na svetu – hitrejša od konzole Xbox Scarlett

Sony pravi, da bo PS5 najhitrejša konzola na svetu – hitrejša od konzole Xbox Scarlett
Sony pravi, da bo PS5 najhitrejša konzola na svetu – hitrejša od konzole Xbox Scarlett

Sony PS5 bo najhitrejša konzola na svetu, če gre verjeti oglasu za novo delovno mesto, ki ga je pred kratkim objavil Sony. Novi oglas za delovno mesto Senior Cloud Engineering Manager v korporaciji Sony Interactive Entertainment, je vsem potencialnim kandidatom in tudi širši javnosti podal zelo ambiciozno sporočilo, ki je in brez dvoma še bo dvignil kar nekaj prahu. Gre v bistvu za zelo pogumno izjavo Sonyja, predvsem glede na trenutno stanje, ki vlada na trgu konzol na splošno.


Xbox One X je v tem trenutku okronana kot najbolj zmogljiva konzola, saj ponuja resnično velike procesne moči. Konzola PS4 Pro ji tako sledi na drugem mestu in tega se Sony dobro zaveda. Želi si spremeniti vrstni red na vrhu trga konzol in s tem seveda ponovno prevzeti prvo mesto.


V opisu delovnega mesta lahko najdemo, da bo kandidat pomagala pri »gradnji nove generacije oblačne infrastrukture« in bo eden od vodij elitne ekipe, ki bo v letu 2020 izdala najhitrejšo konzolo na svetu. Brez zadržkov so pri Sonyju oglas objavili in s tem podali jasno sporočilo ne samo zunanji javnosti, temveč tudi internim ekipam, ki delajo na projektu in skrbijo za razvoj nove konzole.


Napeta tekma do cilja

Glede na to, da bi naj obe konzoli, tako Xbox Scarlett in PS5 izšli ob koncu naslednjega leta, je vprašanje zmogljivosti in hitrosti še kako pomembno. To bo po vsej verjetnosti na koncu tudi odločalo o tem, katero si bodo izbrali tisti kupci, ki niso navezani na nobeno od znamk. O tem, kaj so prednosti hitrejših konzol, verjetno ni potrebno izgubljati preveč besed kajne? Hitrejše konzole nam omogočajo hitrejša nalaganja, zmanjšajo zamike v večigralskih načinih in v celoti poskrbijo za kvalitetnejšo uporabniško izkušnjo. Ne glede na to, ali igramo masivne »open-world« igre, kot je recimo Cyberpunk 2077, ali »fast-paced« spletne streljačine, kot je recimo Call of Duty: Modern Warfare, uporabniška izkušnja pri vseh postaja vse pomembnejši faktor pri nakupnih odločitvah.


Hitrost obeh konzol nove generacije bo brez dvoma velik preskok iz tega, kar smo igralci navajeni danes. Majhne spremembe v hitrosti niti niso toliko pomembne, ko govorimo o povprečnih uporabnikih konzol, temveč gre za večje razlike predvsem v primerih, kjer igralci razmišljajo tudi o uporabi VR naprav ipd. – Sony je ravno na tem področju že veliko naredil, pričakujemo pa še dodatne novosti.


Če bo Sonyju dejansko uspelo narediti najhitrejšo konzolo na svetu, bo to pomenilo, da bo Xbox izgubil edino konkurenčno prednost, s katero se lahko trenutno pohvali na trgu »gaming« naprav.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več