Igre
18.11.2013 10:59
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony PlayStation 4 gre za med!

Povpraševanje po Sonyjevi novi igralni konzoli PlayStation 4 je preseglo tudi najbolj optimistične napovedi.
Povpraševanje po Sonyjevi novi igralni konzoli PlayStation 4 je preseglo tudi najbolj optimistične napovedi.

Podjetje Sony je 15. novembra pričelo s prodajo težko pričakovane igralne konzole PlayStation 4 v ZDA in Kanadi, povpraševanje po njej pa je preseglo tudi zdaleč najbolj optimistične napovedi. Trgovcem onkraj luže je namreč v pičlih 24 urah uspelo prodati več kot milijon enot nove igralne konzole. Za primerjavo: njena predhodnica, konzola PlayStation 3, je bila v prvem dnevu prodana v zgolj 200.000 »izvodih«, konkurenčni Xbox 360 pa v 326.000 primerkih.

Veliko povpraševanje po igralni konzoli Sony PlayStation 4 je po mnenju poznavalcev neposredno povezano z nadvse zmogljivo strojno opremo. Ta namreč obsega 8-jedrni procesor AMD, grafično kartico s kar 18 procesorskimi enotami (vsaka s 64 jedri), vgrajeni pomnilnik kapacitete osmih gigabajtov, pogon Blu-ray, brezžični povezavi WiFi in Bluetooth, štiri USB izhode in dva mrežna priključka. Za izris slik na televizorju je na voljo priključek HDMI, medtem ko lahko kupci novosti izbirajo med kar 21 grafično izjemno bogatimi računalniškimi igrami, pri čemer jih je šest vsaj zaenkrat dostopnih le na svetovnem spletu.

Izjemen prodajni uspeh Sonyjeve igralne konzole PlayStation 4 so nekoliko zasenčile številne pritožbe uporabnikov zaradi napak in nepravilnega delovanja. Japonski gigant je pritožbe uporabnikov potrdil, a hkrati poudaril, da so to zgolj osamljeni primeri. Teh naj bi bilo trenutno manj kot 0,4 odstotka od vseh do zdaj prodanih igralnih konzol PlayStation 4.


Prijavi napako v članku