Računalništvo, telefonija
19.07.2020 10:56

Deli z drugimi:

Share

Sony napovedal povečanje proizvodnih kapacitet za PlayStation 5!

Sony je napovedal drastično povečanje proizvodnje nove igralne konzole PlayStation 5.
Sony je napovedal drastično povečanje proizvodnje nove igralne konzole PlayStation 5.

Nedavno predstavljena igralna konzola konzolo PlayStation 5 je navdušila mnoge ljubitelje konzolnih iger. Novost je namreč futuristično oblikovana z igralnimi ploščki, ki so ergonomični in naj bi zagotavljali še boljšo igričarsko izkušnjo. Uporabnikom bosta na voljo dve različici nove igralne konzole, in sicer klasična PlayStation 5 in digitalna PlayStation 5 Digital Edition. Konzoli bosta v osnovi enaki, le da različica Digital Edition ne bo razpolagala z optičnim pogonom.

Čeprav je gospodarska kriza zaradi koronavirusa še vedno močno prisotna med nami, je povpraševanje po igralnih konzolah izjemno visoko, saj imajo posamezniki več časa na voljo za igranje priljubljenih računalniških iger. Zato ne preseneča, da bo podjetje Sony v proizvodnjo novih igralnih konzol PlayStation 5 vložil dodatna sredstva. To bo računalniškemu gigantu omogočilo, da bo proizvodnjo novih igralnih konzol povečal za kar 50 odstotkov oziroma za polovico.

Igralna konzola PlayStation 5 bo sicer nekoliko dražja v primerjavi z zdajšnjim modelom, saj naj bi njena maloprodajna cena v evropskem prostoru znašala 499 evrov. Za različico PlayStation 5 Digital Edition pa naj bi bilo treba odšteti 100 evrov manj, in sicer 399 evrov. Visoko ceno bo seveda upravičevala zmogljiva strojna oprema. Ta bo namreč obsegala obsegala osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki bo posebej prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se bo ponašal s frekvenco 3,5 gigaherca. Za grafične vsebine bo skrbelo grafično jedro AMD RDNA-2, ki se bo ponašalo z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigaherca.

Piko na i bo dal hitri sistemski pomnilnik kapacitete kar 16 gigabajtov. Preostala strojna oprema prihajajoče igralne konzole PlayStation 5 bo obsegala še 16 gigabajtov grafičnega pomnilnika GDDR6 in pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, kar pomeni, da bo novost zagotovo precej hitrejša v primerjavi s trenutno igralno konzolo PlayStation 4. Tu bodo seveda na boljo še zmogljive igre.


Prijavi napako v članku