Računalništvo, telefonija
14.02.2011 18:18

Deli z drugimi:

Share

Sony Ericsson predstavil Xperio Play

Z njim se lahko igrate
Z njim se lahko igrate

Sony Ericsson je danes predstavil revolucionarni Xperia PLAY, najnovejši dodatek k svoji družini pametnih telefonov Xperia z operacijskim sistemom Android.

Xperia PLAY prinaša funkcionalnost pametnih telefonov za še tako zahtevne uporabnike in igralno izkušnjo za tudi najbolj zagrizene igralce.

V pokončnem načinu vam ta pametni telefon z uporabo operacijskega sistema Android ponuja vse, kar uporabniki pričakujejo od telefonov Sony Ericsson Xperia, vključno z najboljšo izkušnjo zabave v razredu, izvrstnim fotoaparatom z ločljivostjo 5 milijonov pik, živahnim zaslonom na dotik z več prsti z diagonalo 10,2 cm in fantastično funkcionalnostjo družbenih mrež.

A če izvlečete igralno ploščico, boste vstopili v nov svet realističnih mobilnih igric. Na drsni igralni ploščici se nahaja digitalna D ploščica, dve analogni ploščici na dotik, dve tipki in štiri ikone za Playstation: krog, križ, kvadrat in trikotnik. Optimizirani procesor Snapdragon podjetja Qualcomm s taktom 1 GHz in dodani grafični procesor Adreno GPU zagotavljata svileno gladko 3D mobilno igranje s 60 sličicami na sekundo in brskanje po spletu ob nizki porabi – uporabniki telefona Xperia PLAY bodo lahko uživali v dolgi življenjski dobi baterije in številnih urah igranja.

Xperia PLAY bo uporabljala Gingerbread (2.3), najnovejšo različico Googlovega operacijskega sistema Android Xperia PLAY bo prav tako prva naprava s certifikatom PlayStation. To pomeni, da boste z njo lahko z uporabo iniciative PlayStation Suite, ki jo trenutno razvija Sony Computer Entertainment in ki bo predstavljena kasneje letos, dostopali do igric za PlayStation.

Sony Ericsson se je povezal s ključnimi izdelovalci igric in bo ob predstavitvi ter po njej omogočal bogat ekosistem s številnimi vrhunskimi novimi igrami na voljo na tržnici Android. Vodilne franšize, ki jih bo moč igrati na Xperia PLAY, vključujejo Need For Speed, Sims 3 in prvo večigralsko različico FIFA 10 za mobilne telefone – vse v lasti podjetja EA. GLU Mobile/Activision vam bosta omogočila igranje Guitar Hero, Gameloft pa vam bo ponudil Assassin’s Creed in Splinter Cell. Sony Ericsson se prav tako povezuje z Unity Technologies in uporablja njihovo nagrajeno razvijalsko platformo ter tako zagotavlja nenehen dotok kakovostnih 3D igric.

Prednaložena aplikacija bo kupcem omogočila, da bodo enostavno našli in si prenesli igre, ki bodo optimizirane za igranje na telefonu Xperia PLAY, dostopali do nedavno igranih iger in si ogledali informacije o že prenesenih igrah.

Sony Ericsson Xperia PLAY bo na izbranih trgih po celotnem svetu na voljo od marca 2011.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več