Fotoaparati in kamere
30.08.2012 07:25
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sony Alpha A99 bo zlahka pometel s konkurenco

Sony bo za aparatom Alpha A99 zagotovo postavil nove standarde na področju digitalne fotografije.
Sony bo za aparatom Alpha A99 zagotovo postavil nove standarde na področju digitalne fotografije.

Na spletu so se pojavile govorice, da naj bi podjetje Sony profesionalnim fotografom ponudilo v nakup nov digitalni fotoaparat družine Alpha. Tu naj bi šlo za aparat visokega cenovnega razreda, ki pa naj bi ponujal odlično razmerje med ceno in kakovostjo. Novost podjetja Sony bo opremljena s prodajno oznako Alpha A99 in bo iz trga izpodrinila že nekoliko zastarela modela A900 in A850.

Digitalni fotoaparat Alpha A99 iz družine aparatov s prosojnim ogledalom (SLT) bo za zajem nepozabnih trenutkov imel na voljo slikovno tipalo polnega formata z ločljivostjo 24,3 milijonov točk in nizko stopnjo šuma. Občutljivost tipala naj bi segala od 100 do 25.600 ISO, programsko razširjena pa vse do 102.400 ISO. Novost naj bi omogočala celo zajem v 14-bitnem formatu RAW.

Popolnoma nov naj bi bil tudi sistem samodejnega ostrenja s kar 102 križnimi točkami (model A77 jih ima le 19). Ta bo poskrbel, da se bo samodejno ostrenje izvajalo celo med samim fotografiranjem. Z digitalnim fotoaparatom Sony Alpha A99 bo za nameček mogoče v polni ločljivosti zajeti do deset posnetkov na sekundo. Poleg tega bo omogočal še snemanje videoposnetkov v polni visoki ločljivosti s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo.

Za prikaz slik pa bo na voljo zaslon s 3-palčno oziroma 7,6-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 920-tisoč slikovnih točk. Sony naj bi vrhunski digitalni fotoaparat Alpha A99 predstavil 12. septembra na fotografskem sejmu Photokina 2012.

Vas zanima več iz te teme?
Sony fotoaparati

Prijavi napako v članku