Računalništvo, telefonija
28.08.2012 13:36
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Sončna elektrarna s stilom

Sončna elektrarna s stilom
Sončna elektrarna s stilom

Sončne elektrarne so vse bolj uveljavljen alternativni način za pridobivanje električne energije, saj je sončna energija neusahljiv vir. Sprva so sončne elektrarne omejevale visoke cene in nizki izkoristki. Z napredkom tehnologije pa so te tako za investitorje, kot tudi za domače uporabnike postale precej bolj zanimive in dostopne.

Inovator André Broessel je z najnovejšim izumom poskrbel, da so sončne elektrarne postale zanimive celo za oblikovalce. Pripravil je namreč oblikovno nadvse všečno napravo za pridobivanje elektrike iz sončne energije. Oblikovno všečna sončna elektrarna je grajena na osnovi steklene krogle. Novost ni samo lepša od klasičnih sončnih celic, ampak tudi znatno učinkovitejša. Prve meritve so namreč pokazale, da je izkoristek inovativne sočne elektrarne kar 35-odstotni.

André Broessel je za nameček pripravil še številne prikaze postavitve in uporabne novosti. Njegovo inovativno sončno elektrarno bo mogoče uporabljati tako za industrijsko pridobivanje električne energije, kot tudi za domače potrebe. Manjšo različico je namreč mogoče postaviti celo na streho ali zid stanovanjske hiše. Ker gre šele za prototip, bo žal minilo še kar nekaj časa, preden bo zmogljiva in oblikovno zanimiva sončna elektrarna na voljo v prosti prodaji. V najboljšem primeru jo lahko pričakujemo šele čez dve leti.


Prijavi napako v članku