Strojna oprema
26.10.2005 08:06

Deli z drugimi:

Share

Šolarjem donacija v vrednosti pol milijona dolarjev

Več kot 30.000 šolam, ki v ZDA kot pripomoček za poučevanje umetnosti uporabljajo Lexmarkov programski paket PrintArt, se bo po novem pridružilo še več kot 500 javnih šol v New Hampshiru. Pri Lexmarku so jim podarili omenjeni izobraževalni program v vrednosti več kot 70.000 dolarjev. Še večje darilo pa so prejeli pri Izobraževalni fundaciji Fayette, ki bo z Lexmarkovimi tiskalniškimi rešitvami v vrednosti 500.000 dolarjev opremila novozgrajeno gimnazijo Bryan Station.

Lexmark v okviru svojega dobrodelnega programa PrintArt donira izobraževalni programski paket, dodatne načrte učnih ur in tiskalnike, ki bodo podprli pouk o umetnosti. Vsaka izmed 500 javnih šol v New Hampshireu je prejela barvni brizgalni tiskalnik z možnostjo tiskanja barvnih slik, zgoščenko z okoli sto podobami visokoločljivostnih umetniških slik iz najbolj znanih evropskih muzejev, vodnik za učitelje, po enem letu sodelovanja v programu pa šole dobijo tudi brezplačne dodatne materiale za nadgradnjo programa.

Lexmark se je odločil za podporo izobraževanja umetnosti tudi zato, ker so raziskave pokazale, da učne izkušnje s tega področja pozitivno vplivajo na sposobnosti in dosežke na drugih področjih šolanja. “Program PrintArt je odlična priložnost, da z našimi prizadevanji pomagamo izobraževalnim ustanovam zagotoviti kakovostno izobraževanje s področja umetnosti,” je povedal Paul J. Curlander, Lexmarkov izvršni direktor.

Kakovostnejše izobraževanje bodo pri Lexmarku omogočili tudi z donacijo Izobraževalni fundaciji Fayette, ki so ji podarili 130 Lexmarkovih izdelkov v vrednosti 500.000 dolarjev. Gimnazijo Bryan Station bodo opremili s različnimi vrstami tiskalnikov; od enofunkcijskih laserskih tiskalnikov do barvnih večfunkcijskih naprav, ki poleg tiskanja omogočajo še kopiranje, skeniranje in faksiranje. Lexmark bo poskrbel tudi za vse potrebne storitve pri namestitvi tiskalniških rešitev in za izobraževanje uporabnikov ter tako učencem omogočil dostop do najnovejših tiskalniških rešitev.


Prijavi napako v članku