Računalništvo, telefonija
17.01.2008 10:02

Deli z drugimi:

Share

Sodelovanje Cisca in podjetja BT z Univerzo v Cambridgeu

Cisco in BT sta objavila uspešno sklenitev večmilijonskega posla z Univerzo v Cambridgeu, kar je ena največjih prodaj telefonije IP na področju izobraževanja do zdaj. V okviru tega projekta bodo podjetja BT, Cisco in PTS Consulting – partner za svetovanje IT Univerze Cambridge – v naslednjih 18 mesecih na Univerzo vpeljali približno 20.000 IP telefonov in s tem nadomestili obstoječi sistem.

S to naložbo bo Univerza prenovila sistem študija, saj bo študentom omogočila nove in bolj inovativne načine sodelovanja s pomočjo enotnega glasovnega, podatkovnega in video omrežja. Enostavnejša souporaba podatkov bo izboljšala kakovost izobraževanja in raziskovanja, saj bodo lahko študentje in akademiki uporabljali funkcije za neposredno sporočanje, glasovno pošto, prenose videoposnetkov in še več ter tako svoje ideje delili z drugimi v realnem času in povsod po svetu.

Dr. Ian Lewis, vodja oddelka za računalniške storitve pri Univerzi v Cambridgeu, pravi: “Cambridge je ena vodilnih univerz na svetu in si zato želi privabiti in pridobiti najboljše študente in raziskovalce. To med drugim pomeni tudi zagotavljanje modernih sredstev, ki odražajo pomen, ki ga pripisujemo tehnološkemu razvoju in tehnologiji na splošno.”

John Dovey, podpredsednik podjetja BT iNet, pravi: “To je edinstvena in prelomna naložba za izobraževanje, za katero smo se morali boriti z močno konkurenco. Gre za največji projekt te vrste v tem sektorju, ki bo študentom in osebju Univerze zagotovil komunikacijski sistem, ki se lahko spopade z izzivi 21. stoletja.”

Scot Gardner, direktor poslovanja z javnim sektorjem pri britanski in irski podružnici Cisca, pravi: “Univerza v Cambridgeu deli Ciscovo vizijo projekta “Connected Learning” (Povezano učenje) in želi z njegovo pomočjo preoblikovati način sodelovanja med študenti, akademiki in upravitelji ter obenem zagotoviti svoj sloves osrednje svetovne študentske ustanove tudi v prihodnje.”

Simon Robinson, projektni direktor družbe PTS Consulting, pa meni: “Uvedba IP telefonije na Univerzo v Cambridgeu je kompleksen projekt, ki mora zadostiti komunikacijskim potrebam 17.000 uporabnikov v več kot 200 ustanovah. Univerzi smo pomagali najti ustrezno rešitev in se veselimo izzivov, ki jih predstavlja izdelava nove platforme za IP.”

Podjetje BT v skladu s svojim odprtim pristopom k inovacijam že dalj časa sodeluje z Univerzo v Cambridgeu. To sodelovanje je podjetju BT med drugim omogočilo delo s številnimi najboljšimi akademiki na svetu in rodilo vrhunske raziskave, ki so kritičnega pomena za potrebe samega podjetja in njegovih strank, sedaj in v prihodnje.


Prijavi napako v članku