Računalništvo, telefonija
15.01.2018 06:29
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

So prenosnim računalnikom štete zadnje ure?

So prenosnim računalnikom štete zadnje ure?
So prenosnim računalnikom štete zadnje ure?

Že dalj časa se omenja, da bi pametni telefoni lahko nadomestili prenosne računalnike, saj je njihova strojna oprema že dovolj zmogljiva tudi za najzahtevnejše naloge. Pri podjetju Razer so prepričani, da bo to že kmalu mogoče, saj so nedavno predstavili prenosni računalnik, ki ga dejansko poganja njihov telefon Razer Phone. Gre za ohišje z zaslonom, v katerega vstavimo telefon in že dobimo povsem funkcionalni prenosnik.

Osnovo kot že rečeno predstavlja telefon Razer Phone, ki je po mnenju strokovnjakov eden izmed najboljših za igranje iger. Za ta namen so inženirji namreč uporabili zaslon s 14,5-centimetrsko (5,7-palčno) diagonalo z ločljivostjo 1440p in frekvenco osveževanja 120 sličic na sekundo. Te lastnosti so ponavadi značilne za igričarske zaslone, ki so namenjeni prenosnikom ali namiznim računalnikom. Tu najdemo še procesor Snapdragon 835 in kar osem gigabajtov sistemskega pomnilnika. Prav tako ne gre spregledati kakovostnega stereo zvočniškega sistema in 24-bitnega digitalno-analognega pretvornika, ki ponuja boljšo kakovost zvoka tudi prek slušalk. Da igričarskemu telefonu Razer Phone ne bi prehitro zmanjkalo energije skrbi zmogljiva baterija zmogljivosti 4.000 miliamperskih ur.

Razer Phone vstavimo v namensko ohišje, ki je nastalo v okviru projekta Linda. Ohišje je opremljeno s 33,7-centimetrskim oziroma 13,3-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, kakovostno tipkovnico in mestom, kamor vstavimo telefon, ki potem služi kot sledilna ploščica in kot dodaten na dotik občutljiv zaslon za upravljanje s programi. Čeprav so tu na voljo le aplikacije za operacijski sistem Android, bomo z njim zlahka opravila vsakodnevna opravila, saj je večina aplikacije danes na voljo bodisi za mobilne naprave, bodisi prek spleta.

Trenutno še ni znano, kdaj bo ohišje Linda na voljo v prosti prodaji. Upajmo da se bo to zgodilo kmalu, saj bi s tem dobili napravo, ki bi lahko povsem nadomestila prenosnik.


Prijavi napako v članku