Računalništvo, telefonija
13.10.2017 13:38
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

So inteligentnejši ljudje res bogatejši?


So inteligentnejši ljudje res bogatejši?
So inteligentnejši ljudje res bogatejši?

Se ob pogovoru z znancem, za katerega menite, da mu je v življenju »uspelo«, kdaj zalotite med razmišljanjem, kaj ga loči od vas? Kaj je tisti faktor, ki prispeva k poslovni uspešnosti? Je v igri samo sreča? Ali gre za inteligenco? Osebnostne lastnosti?

Zadnja dognanja nevro-znanstvenikov (nevroznanost je veda o delovanju živčevja in možganov) so pokazala, da obstaja presenetljiva povezava med delovanjem naših možganov in nivojem osebnih dohodkov.

Če vaši osebni dohodki stagnirajo, če niste zadovoljni z višino osebnih dohodkov ali pa dobička vašega podjetja, potem se razlogi za to (lahko) skrivajo v vaših možganih.

Nevro-znanstveniki namreč vse bolj spoznavajo, da možgani finančno uspešnih ljudi (ne glede na področje delovanja – od podjetnikov, managerjev, prodajnikov, igralcev pa do športnikov) delujejo nekoliko drugače, kot možgani njihovih finančno manj uspešnih vrstnikov.

Ne gre torej za inteligenco ali srečo. Gre za način razmišljanja, navade in pa za prepričanja, ki se skrivajo globoko v vaših možganih.

Bistvo vsega skupaj pa je, da je sposobnost služenja več denarja in doseganja svojih finančnih ciljev predvsem posledica vaše zmožnosti, da “nadgradite” svojo možgansko programsko opremo.

Za uspešnejše doseganje ciljev je zato pomembno, da spremenimo svoj ‘mindset’ in investiramo nekaj časa v izobraževanja.

Robert Rolih, avtor knjižne uspešnice The Million Dollar Decision, redno organizira izobraževalne seminarje, na katerih izveste vrsto koristnih informacij, med njimi tudi skrbno varovane skrivnosti finančne industrije.

Trenutno je aktualen seminar, ki bo izredno koristen predvsem za, ki vlagate svoj denar, o tem razmišljate, ali pa bi radi naredili korak do finančne uspešnosti v življenju. Na seminar se brezplačno prijavite na spletni strani Akademije Panta Rei. Izobraževanje je že v torek, 17.10.2017 v Hotelu Lev.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku