Računalništvo, telefonija
27.03.2018 06:20
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slušalke, ki ščitijo sluh, a ne utišajo glasne glasbe

Slušalke, ki ščitijo sluh, a ne utišajo glasne glasbe
Slušalke, ki ščitijo sluh, a ne utišajo glasne glasbe

Tehnološki razvoj v zadnjih stoletjih je nivo našega življenja dvignil na višjo raven. Posledično je svet, v katerem živimo, postal občutno glasnejši. Negativnim učinkom hrupa so še posebej izpostavljeni mladi. Tako zaradi prenosnih avdio naprav kot tudi zaradi izpostavljenosti škodljivim jakostim zvoka na hrupnih zabavnih prizoriščih, kot so nočni klubi, bari in koncertne dvorane.

To je bil tudi glavni razlog, zakaj so inženirji zagonskega podjetja Loop pripravili posebne ušesne slušalke, ki ne samo da izgledajo kot privlačni kos nakita, ampak tudi ščitijo sluh. Posebnost slušalk je tudi v tem, da zvoka ne blokirajo, ampak poskrbijo za to, da je manj glasen. Akustični filter namreč zmanjša glasnost glasbe za 20 decibelov, kar v praksi pomeni, da ustvari popolno ravnovesje med zaščito dragocenega sluha in uživanjem v poslušanju priljubljene glasbe.

Zanimive Loopove slušalke so narejene iz silikona, kar pomeni, da se lahko prilagodijo vsakemu ušesu. Poleg tega so lahke za nošenje in oblikovane tako, da med gibanjem ne padejo iz ušesa. Slušalke lahko že kupite na spletni povezavi https://www.loopearplugs.com/, zanje pa boste morali odšteli 30 evrov.


Prijavi napako v članku