Računalništvo, telefonija
22.12.2016 12:05

Deli z drugimi:

Share

Slušalke AirPods so nepopravljive!

Applove brezžične slušalke AirPod so nepopravljive!
Applove brezžične slušalke AirPod so nepopravljive!

Pri pripravi pametnih mobilnih telefonov iPhone 7 in iPhone 7 Plus so se inženirji podjetja Apple odpovedali klasičnemu 3,5-milimetrskem priključku za slušalke. Namesto njega morajo uporabniki sedaj uporabljati brezžično povezavo, pri čemer je podjetje Apple za ta namen pripravilo slušalke AirPods. Te so na srečo kompaktne in opremljene za z naprednim čipovjem W1, ki med predvajanjem glasbe skrbi za neprekinjeno povezavo med mobilno napravo in slušalkami, avtonomija delovanja pa znaša kar pet ur oziroma 24 ur pri uporabi polnilnega ohišja.

Medtem ko so Applove brezžične slušalke AirPods kljub zamudi med uporabniki novih telefonov iPhone požele veliko pohval, so jih strokovnjaki spletnega portala iFixit označili kot nepopravljive. Zaradi omejenih dimenzij so inženirji podjetja Apple namreč morali uporabiti velike količine lepila. To pomeni, da ko slušalkam poteče garancijska doba in se te pokvarijo, jih lahko le še zavržemo. Apple je novost namreč zasnoval na način, da v njej ni praktično ničesar, kar bi lahko popravili ali zamenjali. Novost je zaradi tega od 10 možnih točk na račun popravljivosti dobila 0 točk.

Najnovejši podvig zanesenjakov spletne strani iFixit si lahko ogledate na spodnjem videoposnetku oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Apple-AirPods-iFixIT. Celoten postopek razstavljanja novih Applovih brezžičnih slušalk AirPods pa je na voljo na spletni povezavi http://bit.ly/AirPods-Teardown.


Prijavi napako v članku