Računalništvo, telefonija
17.11.2006 07:02
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slowwwenia.com z iskalnikom in novo podobo

Spletni imenik Slowwwenia.com je odslej tudi iskalnik, ki omogoča uporabnikom iskanje po slovenskem spletu. V podjetju Nova Vizija, d. d., so že dlje časa pripravljali širitev iz imenika v iskalnik in spletni portal ter postopoma dodajali nove funkcionalnosti. Tokrat pa je Slowwwenia.com doživela celovito preobrazbo tako po funkcionalni kot oblikovno-vsebinski plati. Zaradi lažjega dostopa do portala je Slowwwenia.com po novem dosegljiva tudi na naslovu www.iskanje.si.

Uporabniki lahko poleg iskanja po obstoječem imeniku, dnevnih novic iz slovenskih medijev, malih oglasov, elektronskih voščilnic, spletnih iger, grafitov, tedenske nagradne igre, pretvornika valut (evrokalkulator), mini ankete, Amebisovega prevajalskega servisa in drugih brezplačnih storitev odslej tudi iščejo po slovenskem spletu, spremljajo vremensko napoved in prebirajo novice iz tujih medijev, kot so CNN, BBC, New York Times in drugi. Trenutno je na voljo izbor novic iz slovenskih, angleških, nemških, avstrijskih in hrvaških medijev.

Prvi odzivi uporabnikov izražajo zadovoljstvo z novim iskalnikom Slowwwenia.com, kar kaže na uspešnost iskalnega algoritma, ki temelji na odprtokodni tehnologiji, ki so jo v podjetju Nova Vizija, d. d., priredili posebej za slovenski splet.


Prijavi napako v članku