Računalništvo, telefonija
16.04.2020 20:00
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovensko razvojno podjetje CREA združilo moči z angleškim podjetjem nChain

Slovensko podjetje CREA pridobilo dostop do svetovnih trgov in 1000 patentov ter vabi strokovnjake iz različnih IT področij, da se jim pridružijo.
Nakup slovenskega podjetja dodatno utrjuje položaj podjetja nChain.
Nakup slovenskega podjetja dodatno utrjuje položaj podjetja nChain.

nChain, evropski ponudnik poslovnih rešitev na področju blockchain tehnologije, je prevzelo vodilno slovensko podjetje CREA, osredotočeno na razvoj in implementacijo programske opreme z izjemnim strokovnim znanjem na področju Bitcoina, poslovnih rešitev in IT varnosti. Nakup slovenskega podjetja dodatno utrjuje položaj podjetja nChain, saj je z več kot 120 razvijalci tako postalo eno izmed navečjih razvojnih timov na področju Bitcoina.

Slovensko podjetje CREA pod novim lastništvom pridobiva dostop do svetovnih trgov in več kot 1000 patentov s področja Blockchain ter v prihodnosti pričakuje konstantno rast ter še večjo potrebo po talentiranih inženirjih in razvojnikih.

nChain in CREA sta pred tem že sodelovala pri mnogih BitcoinSV infrastrukturnih projektih, ki so osnova za nChain rešitve na področju blockchaina. Te rešitve omogočajo organizacijam izvedbo varnih rešitev za shranjevanje podatkov, preglednost in plačila, ki lahko obsegajo več milijonov transakcij dnevno.

Roman Puhek, direktor slovenskega podjetja CREA, dodaja: “Izjemno smo navdušeni, da združujemo moči skupaj s podjetjem nChain. V podjetju CREA smo zbrali talente svetovnega razreda. Skupaj s poglobljenim znanjem, timom razvijalcev in dosegom, ki ga ima nChain, bomo gonilna sila, ki pomaga podjetjem izkoristiti potencial blockchain tehnologije za svoje največje izzive na vseh področjih. Ponosni smo, da smo v ospredju teh sprememb in razvoja. Zaradi pričakovane rasti vabimo strokovnjake iz različnih področij IT, da se nam pridružijo.”

Eden večjih projektov, ki je trenutno že v teku, je obvladovanje krize z opijati. Gre za vzpostavitev globalnega elektronskega zdravstvenega kartona (G-HER) za paciente, ki bo zdravstvenim delavcem omogočil takojšen dostop do enega samega vira informacij, s čimer bo zdravnik v realnem času prejel potrebne informacije za odločanje in sledenje o izdajajnju receptov za opiate. Projekt poteka pod okriljem ameriškega združenja EHRData, ki je vodilni ponudnik rešitev na področju zdravstva v ZDA.

Dr. David Washburn, direktor podjetja nChain, pravi: “Industrija blockchain bo kmalu prešla v naslednjo fazo rasti in pričakujemo veliko povpraševanja po podjetniških rešitvah. Boj za izkušeni talent se bo le še stopnjeval. Nakup podjetja CREA nas postavlja v popoln položaj, saj bomo tako lahko zadovoljevali potrebe največjih in najbolj zahtevnih strank, medtem ko jim bomo s pomočjo učinkovitejšega upravljanja podatkov lahko zagotavljali večjo konkurenčno prednost. Da bi to podprli, smo že imeli rešitve – sedaj imamo tudi ljudi.”


Prijavi napako v članku