Telefoni
24.06.2015 09:41
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenska premiera pametnega telefona Huawei P8

Najboljše iz serije P: napravo poganja Kirin 930 64-bitni osemjedrni procesor, ima kovinsko ohišje debeline samo 6,4mm in podpira 4G mrežo. Zmogljivosti, premium dizajn, kamera in atraktivne funkcije P8 postavljajo v sam vrh mobilne telefonije.
Slovenska premiera pametnega telefona Huawei P8
Slovenska premiera pametnega telefona Huawei P8

Huawei, vodilna svetovna IKT družba je v Ljubljani v vznemirljivi igri svetlobe in teme pretekli teden predstavila svoj novi ponos – Huawei P8 pametni telefon, ki predstavlja popoln spoj tehnologije, elegantnega dizajna, učinkovitosti in revolucionarnih zmogljivosti fotografiranja v slabo osvetljenih pogojih. Umetnost izdelave, ki premika meje možnosti, kot tudi revolucionarna “light painting” funkcija Huawei P8 pametnega telefona spodbujata uporabnikovo kreativnost in zato upravičeno nosi pridevek najboljše naprave serije P.

“Pri snovanju nam je bil cilj, da pametni telefon Huawei P8 izpolni želje tudi najbolj zahtevnih uporabnikov, hkrati pa da bo enostaven za uporabo,” je na predstavitvi poudaril Wang Yanmin, predsednik Huawei device za CEE “S podrobnim raziskovanjem smo odkrili, katere so neizpolnjene potrebe uporabnikov premium pametnih telefonov. Na podlagi pridobljenih rezultatov je Huawei v eni napravi združil najboljše oblikovalske in tehnološke rešitve, ponujajoč tako revolucionarno uporabniško izkušnjo – še posebej, ko gre za kamero in povezovanje. Glede na odličen tržni uspeh drugih naprav Huawei serije P, smo prepričani, da bo P8 v letu 2015 med potrošniki postal eden najbolj priljubljenih pametnih telefonov .”

Spoj lepote in vrhunske tehnologije

Elegantni detajli v končni izdelavi na modelu Huawei P8 spominjajo na strani in trdo vezavo knjig. Aluminijsko ohišje iz enega dela in umetelna izdelava poudarjata teksturo kovine, telefon pa lahko dobite v štirih imenitnih barvah: srebrni, zlati, črni in sivi. Prvi stik z napravo je pravljičen, saj prosojno pakiranje izkušnjo odpiranja naredi pravljično, kakor bi vzeli knjigo s police.

Upoštevajoč minimalistično oblikovanje prejšnjih generacij serij P, je Huawei P8 vrhunec elegance, popolne izdelave in dolgotrajnosti.

Lastnosti:

  • Ima enega največjih zaslonov v panogi (5,2″)
  • Telefon je debeline samo 6,4 mm in podpira 4G mrežo
  • Baterija z močjo 2680mAh in novi 64-bitni osem jedrni procesor Kirin 930 prinaša 20 % boljšo zmogljivost kot naprave s podobno baterijo
  • Eleganten zadnji pokrov je izdelan iz jekla, ki jamči trdnost naprave

Novi telefon P8 ima revolucionaren zaslon, občutljiv na dotik. Dvojni dotik zaslona omogoča snemanje fotografij širokega kota, v kolikor pa na zaslonu narišete krog, lahko hitro fotografirate vsebino, ki je znotraj kroga. Dodatna funkcija “search phone by voice” uporabnikom omogoča “povezovanje” s svojim pametnim telefonom, ki se jim bo “oglasil” preko zvočnika.

Huawei P8 prinaša inovacijo v področje zvoka. V izjemo hrupnem okolju, uporabniki lahko povišajo jakost zvoka tudi do 58 % nad običajnim nivojem. V vetrovnem okolju telefon pri uporabi slušalke ali slušalke z enim mikrofonom lahko zaduši do 90 % zvoka vetra. Poleg tega funkcija za prostoročno telefoniranje podpira visokokakovsten prostoročni klic na razdalji 2 metrov, med tem ko neodvisni audio dekoder chipset omogoča dvakrat močnejšo jakost zvoka enake kakovosti.

Glede na navade uporabnikov kakor tudi na prihajajoče trende, Huawei P8 ponuja celostne rešitve:

  • Ko telefon enkrat povežemo in identificiramo z Bluetooth napravo, kot je recimo Huawei TalkBand B2, ga lahko avtomatično odklenemo brez vnosa gesla
  • Zmožnosti roaminga optimizirane za mrežo 4G omogočajo 3-krat hitrejše povezovanje naprave P8 v roamingu od povprečnega telefona
  • E-ink zaslon na hrbtni strani telefona lahko metalno hrbtno stan v trenutku spremeni v eBook.

Light Painting kamera

Huawei P8 je uvedel novo filozofijo oblikovanja kamere, ki predstavlja kombinacijo strojne opreme, programske opreme in lastnih algoritmov, ki uporabnikom pomagajo pri snemanju fotografij celo v najslabših pogojih osvetlitve.

  • Vodilna tehnologija optičnih stabilizatorjev slike v panogi do 1.2° omogoča zajemanje fotografij in video posnetkov visoke kakovosti in nadzor tresenja kamere, da fotografije obdržijo ostrino.
  • Senzor RGBW povečuje osvetlitev za 32 % pri visokem kontrastu in zmanjšuje za 78 % v pogojih slabe osvetlitve. DSLR procesor za obdelavo fotografij omogoča zmanjšanje hrupa iz okolja pri snemanju kot tudi snemanje fotografij v pogojih visokega kontrasta.

Tako Light Painting Mode (Risanje s svetlobo), ena med štirimi možnosti snemanja fotografij profesionalne kakovosti v pogojih slabe osvetlitve, prilagaja uporabo zaslonke kamere telefona in jo uporablja za snemanje širokega spektra svetlobe. Huawei P8 uporabnikom omogoča, da vidijo, kako bo fotografija videti na koncu, in s tem ponuja možnost kreativnega eksperimentiranja z viri svetlobe v temi.

Huawei P8 Director Mode (Režiserjev način) je prva profesionalna nastavitev za snemanje video posnetkov na pametnem telefonu. Uporabnikom pametnih telefonov omogoča, da usmerjajo in kontrolirajo do tri druge Android telefone pri snemanju video posnetkov, iz štirih kotov, istočasno in z možnostjo sinhroniziranega montiranja videa.

Huawei je predstavil tudi funkcijo Perfect selfie (Popolni selfie) ,s katero mobilnik prepozna vaš obraz med množico ljudi in vas prikaže v najlepši možni luči.

Postavljanje novih standardov za mobilno povezanost

Z raziskavo trga in s posluhom za potrebe uporabnikov pametnih telefonov se je Huawei osredotočil na odpravljanje težav prekinjenih klicev in slabega signala. Signal+tehnologija družbe Huawei telefonom omogoča, da z izjemno hitrostjo prestavijo signal z enega na drugi konec antene in da pri tem ohranjajo jakost signala. Poleg tega Signal+ izboljšuje hitrost vzpostavljanja zveze tudi takrat, ko so uporabniki v prevoznem sredstvu, ki se giblje s hitrostjo 300 km/h.

Prav tako je Huawei P8 povečal hitrost povezovanja na roaming mrežo. Preizkus roaminga narejen v več kot 20 državah po celi Evropi, Severni in Južni Ameriki, Avstraliji in Aziji z mrežo, ki je optimizirana za signal 4G, je pokazal, da se Huawei P8 usklajuje z mrežnim storitvam operaterja roaminga trikrat hitreje kot povprečen telefon.

Serija P družbe Huawei je dosegla pomemben uspeh po celem svetu. Globalna prodaja Huawei P6 je znašala 5 milijonov naprav v 60 državah, medtem ko je prodaja Huawei P7 v samo šestih mesecih presegla številko 4 milijone naprav v več kot 120 državah. Prodajni uspehi naprav P6 in P7 kažejo na veliko možnost povpraševanja po napravah Huawei P8.

Huawei P8 bo na voljo v Big bangu in pri operaterjih Telekom Slovenije, Simobil, Telemach in Tušmobil.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

Prijavi napako v članku