Računalništvo, telefonija
10.06.2008 09:13

Deli z drugimi:

Share

Slovenska Microsoftova podružnica med najboljšimi delodajalci

Hewitt Associates, globalno podjetje za upravljanje s človeškim kapitalom, je včeraj razglasilo rezultate vsakoletne raziskave Najboljši delodajalci v Srednji in Vzhodni Evropi, ki jo sponzorira The Wall Street Journal Europe. Vrh lestvice v kategoriji malih in srednje velikih podjetij je osvojila slovenska podružnica podjetja Microsoft, v raziskavi pa je skupno sodelovalo 120,000 zaposlenih, 3,000 vodilnih delavcev in 600 podjetij v 12 državah. Uspeh je posledica dolgoročnega pristopa k razvoju kadrov in ustvarjanju prijaznega delovnega okolja, ki motivira zaposlene.

Uvrstitev temelji na objektivni in neodvisni točkovni metodologiji. 60 odstotkov rezultata predstavlja mnenje zaposlenih, 40 odstotkov pa ga oblikuje točkovanje uskajenosti vizije vodilnih delavcev s potrebami zaposlenih in uvedenimi kadrovskimi praksami v podjetjih. Hewitt je razglasil zmagovalce v dveh kategorijah, skladnih s priporočili EU – majhna in srednje velika podjetja ter velika podjetja.

Raziskava upošteva tri vidike:

Raziskava zavzetosti zaposlenih: vprašalnik z 80 vprašanji mora izpolniti reprezentativen vzorec zaposlenih. Osredotoča se na: delovno okolje, kariero in razvoj, plačo in nagrajevanje, vodstvo podjetja, notranje odnose, usklajenost dela z zasebnim življenjem ter kadrovske prakse in procese v podjetju.

Raziskava o vodilnih kadrih: raziskavo izpolnijo vodilni delavci, ki ki morajo izraziti svoje mnenje o kadrovski strategiji in pristopu podjetja, obenem pa podajo tudi svoje mnenje o podjetju. Ta del raziskave je osredotočen na zavzetost zaposelnih, notranja konformnost vodilnih, strategijo in poslovne prioritete ter komunikacija vodilnih zaposlenih.

HR Revizija: vprašalnik izpolnijo vodje kadrovskih služb ter ostali zaposleni na oddelku. Osredotoča se na ugled delodajalca, upravljanje z znanjem, kadrovske aktivnosti in učinkovitost praks, celoten paket nagrajevanja, upravljanje uspešnosti, usklajenost dela z zasebnim življenjem, kadrovsko strategijo ter učinkovitost kadrovskega oddelka.

Uspeh v raziskavi Hewitt Associates dopolnjuje Microsoftove pretekle uspehe na področju upravljanja s človeškimi viri. Microsoft je letos osvojil priznanje Zlata nit, v katerem je časopis Dnevnik izbral najboljše zaposlovalce leta 2007. Gre za medijsko-raziskovalni projekt, ki izpostavlja najboljša podjetja, ki najbolj inovativno spodbujajo zaposlene k lastnemu razvoju in s tem k razvoju podjetja. Microsoft je osvojil prvo mesto med malimi podjetji.

Prav tako je bil Microsoft izbran kot najboljše delovno okolje v Evropi v raziskavi inštituta Great Place to Work Institute. Microsoft je bil izbran zaradi svoje odprte kulture, odzivnih in dosegljivih vodilnih zaposlenih ter tehnično popolnih prostorov. Podjetje je dobilo priznanje zaradi neposrednih vložkov v zaposlene, zagotavljanja možnosti dodatnega izobraževanja in zagotavljanja prilagodljivega načina dela za boljše doseganje ravnotežja med delom in prostim časom.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Ponujajo licenčno programsko opremo več kot 3000 različnih proizvajalcev, kot tudi svetovanje in profesionalne storitve. Skupina COMPAREX, katerega del je tudi COMPAREX d.o.o. ima ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več