Računalništvo, telefonija
Igre
11.01.2023 14:34

Deli z drugimi:

Share

Slovenska ekipa Diamant Esports bo otvorila regijsko ligo za igro Valorant

Foto: Riot Games
Foto: Riot Games

V četrtek se začenja težko pričakovano regijsko tekmovanje v igri VALORANT, VCL East: Surge, kjer bo sodelovala tudi slovenska profesionalna ekipa Diamant Esports. V lanski sezoni so slovenski predstavniki na regijskem tekmovanju osvojili srebro, tokrat pa ciljajo najvišje. Tudi sicer je za ekipo Diamant Esports odlična sezona, saj so v svojem prvem letu igranja med več sto ekipami, ki tekmujejo na različnih evropskih ešportnih tekmovanjih, dosegli izjemen rezultat – skupno 18. mesto na lestvici vseh evropskih ekip. Ekipe se, podobno kot v nogometu, razvrščajo na lestvico glede na vse dosežene rezultate in odigrane tekme.

Naslednja tekma že ta četrtek

Liga VCL EAST: Surge vključuje 23 držav, od Estonije pa vse do Grčije. Za naslov zmagovalca, se bo tokrat pomerilo deset najboljših ekip iz regije, zmagovalec pa bo tekmovanje nadaljeval na evropskem klubskem prvenstvu Ascension. Tam se bodo zbrale najuspešnejše ekipe vseh evropskih regijskih lig in najboljša med njimi se bo uvrstila na International League, kar je končni cilj vsake ekipe in vsakega igralca. Liga VCL East: Surge velja za najmočnejšo regijsko ligo, saj vključuje daleč največ držav in največje število vrhunskih igralcev.

Izzivalci so bivši svetovni prvaki

Prva ovira za slovenski Diamant Esports bo Acend, ena najmočnejših ekip na svetu. Ekipa Acend so bivši svetovni prvaki, ki trenutno zasedajo 7. mesto na evropski lestvici. Dvoboj, ki bo otvoril ligaški del tekmovanja, bo potekal v četrtek, 12. januarja, ob 17:00 uri. Tekme lahko spremljate preko uradnega YT kanala balkanske lige: Valorant Balkan League. Ekipa Diamant Esport pa za vse navijače in ljubitelje ešporta organizira tudi skupinski ogled tekme v T-2 Cafe v Ljubljani.

Razpoloženje v ekipi na vrhuncu

Ekipa Diamant Esports je pred tekmo dobro razpoložena. Zastavili so si visoke cilje in težko pričakujejo začetek poti do njih. V sezono vstopajo v enaki sestavi, kot so zaključili prejšnjo. Za njimi je res uspešna sezona, saj so osvojili kar štiri zlata odličja, RURxVBL VALORANT Tournament in Games.CON 2022 v Beogradu, Reroot Gaming Valorant Balkan Showdown v Osijeku ter balkansko VALORANT ligo prek spleta, hkrati pa so dvakrat zapored osvojili naslov slovenskega državnega prvaka. Ekipo Diamant Esports sestavljajo: Tilen “grmekista” Grmek, Patrik “Patix” Rozman, Alen “Al1en” Pašić, Ivan “Prti” Erak in Emil “runneR” Trajkovski, glavni trener pa je srbski strokovnjak Pavle “Pakko” Kostić.

Ekipa Diamant Esports po uspešnem vikendu v Beogradu.

Tilen “grmekista” Grmek, kapetan ekipe, je povedal: “Smo v odlični formi in igramo skupaj že dlje časa, kar je prednost pred konkurenco. Liga ima več močnih ekip, ampak verjamemo, da je vse mogoče. Cilj je uvrstitev v končnico, vsake tekme pa se bomo lotili resno, brez podcenjevanja.

Alen “Al1en” Pašić, 23-letni Velenjčan, je povedal: “Komaj čakam, da se začne liga in pokažemo kaj znamo. Vzdušje v ekipi je fenomenalno in to se vidi tudi v igrah.

Redni del lige se bo zaključil 26. februarja, najboljše štiri ekipe pa se bodo uvrstile v končnico, kjer se bo nadaljevala težka bitka za mesto na evropskem klubskem prvenstvu Ascension.

Diamant Esports je premierna slovenska profesionalna organizacija, ki se ukvarja z ešportom. Trenutno ima dve igralski zasedbi, ki jo zastopajo profesionalni igralci in več kot uspešno konkurirajo ekipam v regiji in Evropi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
EŠZS Valorant

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Za več informacij so vam na voljo pri E-športna zveza Slovenije (EŠZS)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-športna zveza Slovenije (EŠZS)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več