Računalništvo, telefonija
08.08.2011 06:24
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Slovenija bogatejša za Gmail telefonijo

Od koderkoli na svetu lahko v slovenska mobilna omrežja kličemo za zgolj 13 evrskih centov na minuto.
Od koderkoli na svetu lahko v slovenska mobilna omrežja kličemo za zgolj 13 evrskih centov na minuto.

Podjetje Google je pred slabim letom dni najavilo razpoložljivost storitve spletne telefonije v okviru elektronskega poštnega predala Gmail. Ta je postala del priljubljene spletne klepetalnice Google Chat in omogoča tako klicanje kot prejemanje dohodnih klicev preko računalniškega sistema v stacionarna in mobilna omrežja. Medtem ko je bila priljubljena storitev doslej na voljo le za izbrane države, je ta sedaj končno dosegljiva še nam.

Cene klicev preko storitve Google Gmail so več kot konkurenčne. Od koderkoli na svetu lahko v slovenska mobilna omrežja kličemo za zgolj 13 evrskih centov na minuto. Cena klica v stacionarna omrežja je še cenejša. Za minuto pogovora je potrebno odšteti le 3,6 evrskega centa. Klici iz Slovenije v tujino so prav tako zelo konkurenčni. Minuta pogovora na primer v hrvaška mobilna omrežja nas bo stala le 13 evrskih centov. Za minuto pogovora v stacionarna omrežja bo potrebno odšteti le 2 evrskega centa.

Cenik pogovorov v naša ter tuja mobilna in stacionarna omrežja je objavljen na spletni strani http://goo.gl/SNjGA. Za pričetek uporabe Gmail telefonije zadošča, da si na računalnik namestimo programski dodatek, ki je za Windows, Linux in MacOS na voljo na spletni strani http://goo.gl/J1nZk. Po namestitvi dodatka se nam bo v elektronskem poštnem predalu Gmail samodejno pojavila številčnica za vzpostavitev telefonske zveze. Pred tem bo seveda potrebno vplačati dobropis za klice. Za 10 evrov pogovorov bo potrebno odšteti 12 evrov (20-odstotni davek na dodano vrednost).


Prijavi napako v članku