Računalništvo, telefonija
25.05.2009 18:36
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Skupaj dvigujemo oblake

Microsoftova NT konferenca 2009
Microsoftova NT konferenca 2009

V Portorožu se je pod sloganom »Skupaj dvigujemo oblake« začela že 14. Microsoftova NT konferenca, na kateri se bodo razvijalci, strokovnjaki za informacijske tehnologije in poslovneži do srede, 27. maja, seznanili z najnovejšimi tehnologijami, rešitvami in storitvami, kot so prihajajoči operacijski sistem Microsoft Windows 7, sporočilni sistem Microsoft Exchange Server 2010 in zbirka Microsoft Office 2010. Program NT konference, sestavljen iz petih sklopov – temeljna infrastruktura za boljše poslovne rezultate, povečevanje uporabniške storilnosti in učinkovitosti, učinkovit razvoj aplikacij in njihova optimizacija, programska oprema in storitve ter nove tehnologije – je letos še bolj pester kot kdajkoli prej.

»Izzivi pred nami so resni. O tem ni nikakršnih dvomov, tudi sami se globalno in v Sloveniji vsak dan soočamo z njimi,« je v uvodnem nagovoru izpostavil Matej Potokar, generalni direktor slovenske podružnice Microsofta. »Podjetja se na to odzivajo z različnimi pristopi. Znižanje stroškov, povečanje storilnosti in osredotočanje na učinkovitost poslovanja so med najpomembnejšimi ter pri tem lahko Microsoft in naši partnerji dodano vrednost ustvarjamo v celotni infrastrukturi – od podatkovnega centra do namiznih računalnikov in od poslovnih procesov do storilnosti zaposlenih.«

Programska oprema in storitve

Letošnja nosilna tema konference je Microsoftova vizija programske opreme naslednje generacije, ki združuje bogato okolje na namizju ali strežniku ter storitve, ki se nahajajo v »oblaku«. Udeleženci bodo spoznali priložnosti, ki se jim odpirajo z novim pristopom k programski opremi. Microsoft bo predstavil tako različne načine uporabe programske opreme s storitvami kot tudi ključne tehnologije, med katerimi so Windows Azure, storitvena platforma Azure Services Platform, tehnologija Live Mesh za sinhronizacijo podatkov med različnimi platformami ter rešitve Live za podjetja in končne uporabnike.

Novosti NT konference 2009

Novost letošnje NT konference je dodatni, četrti dan za najbolj zahtevne udeležence. V četrtek se bodo lahko razvijalci in strokovnjaki namreč udeležili poglobljenih predavanj z zahtevnimi tehničnimi vsebinami, ki jih bodo izvajali najboljši domači predavatelji in Microsoftovi strokovnjaki iz skupine Microsoft Services.

Med najbolj privlačnimi zvezdami letošnje NT konference je nedvomno tehnologija Microsoft Surface. Gre za združevanje strojne in programske opreme za oblikovanje novega uporabniškega vmesnika, ki ga lahko uporabniki upravljajo z dotikom. Prikazovalnik je občutljiv na dotik in se obenem lahko povezuje z mobilnimi napravami, kot so mobiteli, ter prikazuje podatke, kot so slike ali stiki. Microsoft Surface pa na dogodku ne bo sameval, saj mu bodo družbo delali drugi elementi doma prihodnosti, v katerem bosta s svojimi izdelki sodelovali tudi podjetji Gorenje in Telekom.


Prijavi napako v članku