Triki in nasveti
20.05.2012 16:03

Deli z drugimi:

Share

Skenirajmo dokumente s pametnim telefonom

CamScanner je preprosto, a učinkovito orodje.
CamScanner je preprosto, a učinkovito orodje.

Današnje pametne telefone lahko uporabljamo za široko paleto stvari. Med drugim se lahko njegovo kamero s pridom izkoristi tudi za slikanje najrazličnejših dokumentov, zapiskov in še česa. V ta namen obstajajo tudi aplikacije, ki nam omogočajo, da je pretvarjanje dokumentov v digitalno obliko še lažja naloga, kot bi bila brez njih.

Če ste uporabnik mobilnikov iPhone, potem obstaja za vas zanimiva brezplačna aplikacija, poimenovana kot Genius Scan, ki jo dobite preko Applovega iTunes-a. Če pa ste uporabnik mobilnika z operacijskim sistemom Android, pa si preko Googlove tržnice Google Play snamete aplikacijo CamScanner. Slednja obstaja tako v plačljivi kot tudi brezplačni različici. Plačljiva nam med drugim omogoča, da naredimo neomejeno število digitalnih dokumentov. Kljub temu pa verjamemo, da bo za normalnega uporabnika brezplačna povsem zadosti.

Mi smo v našem testu preizkusili brezplačno aplikacijo CamScanner, ki se je izkazala za zelo dobro. O tem priča tudi njena ocena 4,5, ki so ji jo namenili uporabniki Google Playa. Aplikacija je sila enostavna za uporabo. Ko jo poženemo, moramo najprej slikati želeno vsebino. Aplikaciji nato lahko še ukažemo, ali naj nastalo sliko dodatno grafično predela, ali naj sliko obrne in po potrebi še spremenimo njen predlog obrezovanja vsebine. Aplikacija nam namreč omogoča, da bo na končni sliki samo naš dokument oziroma vsebina brez dodatnih motečih dejavnikov, ki se lahko nahajajo okoli njega.


Prijavi napako v članku