Računalništvo, telefonija
26.04.2007 11:27
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Širi se zakrinkan virus

BitDefenderjevi analitiki virusov opozarjajo uporabnike P2P omrežij na novo nevarnost, ki ji je tokrat ime Ymeak.A. Črvivek se, zamaskiran kot namestitveni program določenega popularnega programa, kot požarni ogenj na poletni dan širi med uporabniki.

Ko je zadeva prvič zagnana, nam črv prebrisano sporoči, da naj bi bil del namestitvenega programa zanič (“The setup file is corrupted”), tako da uporabnik ne pričakuje več namestitve programa. V bistvu pa programček takrat potihem dol potegne Rbot trojanskega konja, ki se nato zamaskira in samostojno širi preko delitvenih omrežij Limewire, Shareaza, Bearshare, Morpheus in Morpheus Ultra.

Briljantnost tega črva je v tem, da je vsaka njegova nova kopija poimenovana drugače in da se vselej zamaskira kot znan ter med dolvlačilci popularen program. In kot tak ima vselej ogromno možnosti za novo širitev.

Skratka, naložite in/ali nadgradite vaš protivirusni program in nikoli ne pozabite na požarni zid. Da na tak način ne vlecite dol datotek tako ali tako nima smisla predlagati.


Prijavi napako v članku