Računalništvo, telefonija
04.04.2006 10:13

Deli z drugimi:

Share

SiOL v letu 2005 z odličnimi poslovnimi rezultati

Skupščina družbe SiOL je pretekli teden obravnavala in potrdila revidirano letno poročilo o poslovanju družbe. Člani skupščine SiOL so s poslovanjem družbe zelo zadovoljni, saj so poslovni rezultati pokazali, da je SiOL s pravilno izbrano strategijo dosegel in presegel zastavljene poslovne načrte in tako na področju nosilnih storitev ohranil vodilne tržne deleže.

Poslovno leto 2005 je SiOL zaznamovalo z novimi, inovativnimi storitvami in posledično veliko rastjo naročnikov ter prihodkov. V primerjavi s predhodnim letom je SiOL v letu 2005 dosegel 57-odstotno rast prihodkov, dobiček je za 33 odstotkov presegel tistega iz leta 2004, število priključkov ADSL pa se je povečalo za 63 odstotkov.

V letu 2005 so trg informacijske tehnologije zaznamovale širokopasovne storitve, zato so tudi v SiOL-u posebno skrb namenili prav hitri rasti števila naročnikov ADSL. Ob koncu leta 2005 je podjetje imelo 118.191 priključkov ADSL in tako preseglo načrtovano število za 12.191 priključkov, kar se je odrazilo tudi v prihodku in dobičku za leto 2005. V preteklem letu je namreč SiOL ustvaril 13,6 milijarde SIT poslovnih prihodkov, kar pomeni 57-odstotno rast glede na leto prej. Čisti poslovni izid se je v primerjavi z letom prej zvišal za 33 odstotkov na 402 milijona SIT.

Dobri poslovni rezultati so odraz nove ponudbe storitev Triple play, ki jih je podjetje predstavilo maja 2005. Ponudba, ki predstavlja prvo tovrstno paketno ponudbo storitev širokopasovnega internetnega dostopa, telefonije in digitalne televizije na enotnem prenosnem mediju, je SiOL-u samo še utrdila sloves inovativnega ponudnika internetnih storitev.

Ponudbo širokopasovnih storitev je SiOL nadgrajeval tudi v nadaljevanju leta. Jeseni se je z novo ponudbo paketa Modri ADSL še bolj približal svojim uporabnikom, saj je naročnikom prvi omogočil samostojno namestitev naročniške opreme in vzpostavitve priključka ter tako novim naročnikom omogočil hiter in preprost prehod na širokopasovno povezavo.

V skrbi za varnost svojih uporabnikov in podjetij je SiOL v svoje pakete širokopasovnih storitev vključil tudi možnost brezplačne namestitve varnostnega paketa, trenutno najbolj učinkovitega načina varovanja internetnega dostopa in uporabniških računalnikov.

SiOL je leto 2005 končal prenovo portala www.siol.net, ki je doživel vsebinsko in grafično prenovo. Združila sta se novičarski in ponudbeni del portala v enotni portal, izoblikovali so se posamezni sklopi, ki se med seboj dopolnjujejo in dopuščajo možnost širitve na nove zanimive vsebine.


Prijavi napako v članku